Gunter Huysmans Boekhouding en Fiscaliteit – Mijn klanten leven voor hun zaak, net als ik

Eind dit jaar viert Gunter Huysmans de vijfde verjaardag van zijn boekhoudkantoor. Maar hij heeft al meer dan 20 jaar op de teller als specialist in boekhouding en fiscaliteit.

Gunter Huysmans: “Zonder enige vorm van publiciteit is mijn klantenbestand meer dan verdubbeld.”

Gunter Huysmans begon zijn carrière als boekhouder in een plaatselijke kmo. Naast zijn fulltime job werkte hij als zelfstandig boekhouder in bijberoep. “Maar dat liep op het laatst zo uit de hand dat ik dag en nacht aan het werk was,” herinnert Gunter Huysmans zich. Na verloop van tijd besliste hij dan ook om ontslag te nemen en zijn eigen boekhoudkantoor op te richten. “Een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.”

 

 

Zonder reclame
Ruim twee jaar geleden betrok hij zijn nieuwe kantoor, pal in het centrum van Lanaken en dat zorgde voor een nieuwe boost: “Zonder enige vorm van publiciteit is mijn klantenbestand meer dan verdubbeld. Ik lig hier ook ideaal, vlak naast een belangrijke invalsweg naar het centrum. Bovendien ben ik actief in de middenstandsvereniging en ook dat heeft me geen windeieren gelegd.”

Vooral kmo’s
Het zijn vooral kmo’s die Gunter Huysmans tot zijn klantenbestand mag rekenen. Zelf heeft hij jarenlang gewerkt in een kleine onderneming en kan hij dus perfect meedenken met de zaakvoerders. “Ik weet niet of het toeval is, maar van het overgrote deel van mijn klanten is de zaakvoerder iemand die zelf graag de handen uit de mouwen steekt, die altijd als eerste op het bedrijf is en ’s avonds het licht uit doet. Mannen en vrouwen die leven voor hun zaak, net als ik.”
Goede reputatie
“Het spreekt voor zich dat het grootste gedeelte van mijn klanten Maaslanders zijn. In mijn klantenfiches vind je veel bedrijven uit de horeca of de bouwsector, maar wij helpen uiteraard ook andere bedrijven met kennis van zaken. Mijn grote kracht is dat ik altijd correct ben en met alles op tijd. Ik heb in heel mijn loopbaan nog nooit uitstel moeten vragen aan de fiscus. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij de belastingen bekend sta als een betrouwbaar boekhoudkantoor, en daar profiteren mijn klanten uiteraard ook van.”

Open en eerlijk
Ook voor de factuur blijf je niet weg bij Gunter Huysmans: “Wij hanteren een heel open en eerlijk systeem: we vragen een afgesproken bedrag per maand, kwartaal of jaar. Heb je tussendoor een vraag, dan helpen we je met plezier verder zonder dat we je daarvoor een rekening sturen. Alleen voor het afhandelen van een fiscale controle met positieve gevolgen brengen we een extra kost in rekening.”

 

Jan Rosierlaan 8 – 3620 Lanaken
T 089 72 37 54 – gh@gunterhuysmans.be