Sanvita – “Gezonder leven is vaak makkelijker dan je denkt”

Sanvita BM48-101_rgb_low
Sandra Deboes.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat geldt ook voor u als ondernemer. Want draait het bij u  fysiek of mentaal niet zoals het moet ? Dan lopen de persoonlijke prestaties terug, en daarmee ook de efficiëntie van uw onderneming. Sandra Deboes van Sanvita toont ondernemers, werknemers en particulieren de weg naar een gezondere levensstijl via voeding op maat, rekening houdend met dagindeling, gezinssituatie, persoonlijke voorkeuren, mate van fysieke activiteit, … En dat gezond eten een uitdaging is als ondernemer, weet ze maar al te goed. Als zaakvoerder van de familiezaak stond ze enkele jaren geleden zelf voor deze uitdaging.

“Voor mij was het duidelijk, ik wou geen compromissen sluiten op het vlak van voeding, ondanks het drukke werkschema. Een werkweek van 60 à 80 uur is geen uitzondering voor bedrijfsleiders. Dat tempo kan je niet blijven volhouden als je je lichaam niet verzorgt. Als je fysiek niet in orde bent, doet dit onvermijdelijk afbreuk aan je prestaties, en dit heeft op lange termijn gevolgen voor zowel je professionele als je privéleven.”

Ik ben gewonnen voor gezonder leven. Waarom kies ik voor Sanvita?
“De basis van een goede gezondheid is een lichaam in balans. Dit kan je alleen bereiken door terug te keren naar de basis, namelijk een natuurlijk en evenwichtig voedingspatroon, maximaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie. En dan heb ik het niet over calorieën tellen of porties afwegen, want honger lijden zorgt alleen maar voor frustraties. Alles begint en eindigt bij evenwicht. Focus je alleen op gewicht, dan ga je aan je globale gezondheid voorbij, en weinig calorieën betekent helaas niet altijd dat je de juiste dingen eet. Daarentegen bereikt én behoudt een lichaam in balans automatisch een gezond gewicht. Vergelijk het met een onderneming : wanneer je bij een probleem het overzicht over de ganse organisatie bewaart, zal je andere oplossingen zoeken én vinden dan wanneer je je laat verblinden door één specifiek probleem. Ondernemer zijn betekent elke dag opnieuw scherp staan en het beste van uzelf geven, dit vraagt een globale aanpak. Naast de eigen specialisatie inzake voeding werkt Sanvita dan ook zeer nauw samen met personal trainers en relaxatietherapeuten om u van a tot z te begeleiden.

Wat betekent dat precies in de praktijk?
“De redenen waarom men mij contacteert, zijn zeer divers: dit gaat van gewichtsbeheersing of een opgeblazen gevoel tot klachten omtrent vermoeidheid, stress en zich niet meer kunnen opladen. Met Sanvita kies je voor een persoonlijke aanpak op maat van uw leven, ritme en behoeftes. Na een grondige analyse bespreken we een plan van aanpak in functie van uw specifieke situatie, en kijken we samen hoe een nieuwe gezondere levensstijl in de praktijk om te zetten is. Dit is vaak de grootste uitdaging. Creatief zijn is dan de boodschap. En soms maken een aantal kleine aanpassingen al meteen een groot verschil. Gezonder leven is vaak makkelijker dan je denkt!”

 

FICHE

  • Opleiding: Master in de psychologie (KUL) , Gezondheidscoach (Syntra), Voedings-, Gezondheids- en Levenswijzeconsulent (Europese Academie)
  • Focus: geen mirakeloplossingen maar een geleidelijke evolutie naar een duurzame, gezondere levensstijl, en dit op een natuurlijke manier.
  • Locaties: Aarschot en Willebroek, ook andere locaties zijn mogelijk.

logo sanvita_rgb_low
Liersesteenweg 43 – 3200 Aarschot – T 0477 20 37 31 – sandra@sanvita.bewww.sanvita.be