HASSELT – Tobasco, Ucare en PXL-Centrum Ondernemen starten ‘Leerstoel HR’

Louis Kemps (Ucare en Tobasco), Jean-Pierre Segers (PXL-Centrum Ondernemen) en Koen Janssen (Ucare en Tobasco).
Louis Kemps (Ucare en Tobasco), Jean-Pierre Segers (PXL-Centrum Ondernemen) en Koen Janssen (Ucare en Tobasco).

Ucare en Tobasco en PXL-Centrum Ondernemen zetten samen een ‘Leerstoel HR’ op, een permanente human resources-vorming voor bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken. De HR-dienstverleners stomen daarnaast ook de PXL-studenten klaar voor een succesvolle carrière, tijdens een zestal jaarlijkse gastcolleges.  PXL-Centrum Ondernemen is een initiatief van Hogeschool PXL. In samenwerking met partners uit het bedrijfsleven moedigt de hogeschool studenten aan na hun schoolse carrière te kiezen voor het ondernemerschap.

Jean-Pierre Segers (departementshoofd PXL-Business) legt uit: “We organiseren workshops, seminaries, brainstorms, … met één doel voor ogen: de ondernemers van de toekomst vormen. Om dat doel te bereiken, betrekken we nu ook een kantoor op de Corda Campus, die ondernemers in de sectoren technologie, hightech, ICT en media wil samenbrengen.”

Om PXL-Centrum Ondernemen concreet gestalte te geven werkt PXL samen met partners uit het bedrijfsleven. “Sinds de start zijn SBB, Unizo en Sofim aan boord. De voorbije maanden speurden we de markt grondig af, op zoek naar de meest geschikte partner op vlak van HR. Zo kwamen we bij Ucare en Tobasco terecht. Zij behoren tot de grootste spelers in Vlaanderen op vlak van werving en selectie, maar zijn ook nummer 3 qua outplacement en nummer 1 in loopbaanbegeleiding. Samen zetten we vormingsinitiatieven op voor twee doelgroepen, met name studenten en bedrijfsleiders.”