BREE-SINT-PETERSBURG – Veldeman Structure Solutions biedt G20 onderdak

Twee dubbeldekkers werden volledig bedrukt om het werkpaleis van president Poetin na te bootsen.
Twee dubbeldekkers werden volledig bedrukt om het werkpaleis van president Poetin na te bootsen.

Vandaag en morgen verzamelen in het Russische Sint-Petersburg de regeringsleiders en staatshoofden van de G20, de 20 grootste economieën ter wereld. Voor de tijdelijke accommodatie van deze topbijeenkomst werd een beroep gedaan op het Belgische Veldeman Structure Solutions, dat maar liefst 22.000 m² tentstructuren plaatste.

Het Russische organisatiebureau van de G20 top vond in Veldeman opnieuw een betrouwbare en kwalitatieve partner voor de levering van tijdelijke infrastructuur. In 2006 deed dit bureau immers al beroep op Veldeman voor de G8-top, die op dezelfde locatie doorging. Producten van topkwaliteit, een hoge afwerkingsgraad en stiptheid waren doorslaggevende elementen bij de keuze voor de Belgische partner Veldeman.

Veldeman leverde een 20-tal tenten met een totale oppervlakte van 22.000 m² gaande van aluhallen in verschillende zijkanthoogtes tot etagetenten bestaande uit twee verdiepingen. Maar liefst 54 vrachtwagens waren er nodig om het materiaal naar Rusland te vervoeren. Het montageteam was een maand lang bezig met de opbouw van de infrastructuur. De tentstructuren worden gebruikt als vergaderruimte, accommodatie voor pers, restaurant, expositieruimte, voor stockage en toegangscontrole. Met behulp van bedrukkingen werd de accommodatie gepersonaliseerd. Zo werden twee dubbeldekkers bijvoorbeeld volledig bedrukt om het werkpaleis van president Poetin na te bootsen.