BW IMSIR – Denk kostenefficiënt, denk sociaal!

Samenwerken met een beschermde werkplaats? Met het ISO-gecertificeerde BW IMSIR haalt u een betrouwbare partner in huis.

Roger Lerminiaux: “Naast traditionele activiteiten specialiseren we ons voornamelijk in montage van nieuwe fietsen- en fietswielen en het verwerken van elektronische apparatuur voor multimediatoepassingen.”
Roger Lerminiaux: “Naast traditionele activiteiten specialiseren we ons voornamelijk in montage van nieuwe fietsen- en fietswielen en het verwerken van elektronische apparatuur voor multimediatoepassingen.”

IMSIR staat voor Intercommunale voor Medio-Sociale Instellingen van de Rupelstreek. In de praktijk is IMSIR een uniek samenwerkingsverband actief in de sociale dienstverlening. De sociale tewerkstelling loopt via twee verzelfstandigde vzw’s. De beschutte werkplaats is al meer dan 45 jaar een betrouwbare B2B-partner voor meer dan 50 verschillende bedrijven.

Werk op maat voor iedereen
De beschermde werkplaats IMSIR zorgt voor duurzame tewerkstelling van 150 medewerkers met een reële afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze medewerkers worden in hun taken ondersteund door een twintigtal medewerkers in de omkadering.

Twee sterke poten
“Naast traditionele activiteiten als verpakking en verzending specialiseren we ons voornamelijk in montage van nieuwe fietsen- en fietswielen en het verwerken van elektronische apparatuur voor multimediatoepassingen,” zegt Roger Lerminiaux, directeur van BW IMSIR. “Zo zijn we volledig geïntegreerd in het ‘reverse logistics’-traject van Telenet. Teruggenomen apparatuur wordt gecheckt en in een correcte reverse flow geplaatst, geregistreerd en verwerkt. Stapsgewijs wordt een kwaliteitstraject uitgerold. In 2011 realiseerden we een ISO-certificatie voor onze elektro-afdeling, medio 2013 zal hetzelfde traject afgerond zijn voor onze fiets- en wielbouwafdeling.”

ImsirBekroonde kwaliteit
De samenwerking tussen het ISO-gecertificeerde IMSIR en Telenet is de buitenwereld niet ontgaan. Deze kwalitatief hoogstaande activiteiten kregen recent een Belgische én een Europese bekroning. “Dit is inderdaad een mooi voorbeeld van een win-winsituatie van de samenwerking tussen een beschermde werkplaats en een regulier bedrijf,” blikt Roger Lerminaux terug op die bekroningen.

Kroon op het werk
Imsir en Telenet sleepten de publieksprijs van de Supply Chain Awards en een speciale aanbeveling van de vakjury voor de Europese ‘supply chain excellence awards’ in de wacht met het unieke project ‘Reverse Logistics with a social touch’. De samenwerking tussen Telenet en BW IMSIR resulteerde in een efficiënte reverse flow die kosten reduceert, afval beperkt en tewerkstellingskansen biedt aan personen met een reële afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

LOGO_4_IMSIR_BWIndustrieweg 1b9 – 2850 Boom – T 03 443 21 30 – info@bwimsir.bewww.bwimsir.be