Europese beursnoteringen om in de gaten te houden: ThyssenKrupp

thyssenThyssenKrupp doet het goed op de beurs. Het jaar 2014 is reeds zeer succesvol begonnen en kan nog veel beter worden. De targets werden tot nu toe ruimschoots overtroffen. Wellicht zal ThyssenKrupp zelfs de winst van vorig jaar verdubbelen. Dit gegeven alleen al maakt het bedrijf een zeer interessante speler op de internationale beurs. En dat terwijl de economie nog maar stilaan uit een sleur geraakt. ThyssenKrupp is dus een bedrijf dat in de gaten gehouden moet worden. Maar wat doet dit bedrijf eigenlijk?

Het toenemende succes van ThyssenKrupp
ThyssenKrupp is een van origine Duits technologiebedrijf. Het bedrijf zoals we het tegenwoordig kennen, is ontstaan na een fusie in 1999. Thyssen Stahl AG en Krupp Stahl AG besloten de samenwerking aan te gaan en sindsdien heeft de groei van het bedrijf een enorme vlucht genomen. ThyssenKrupp is werkzaam in de machine- en staalindustrie. Zo levert het bedrijf onder andere staal en componenten aan de autonijverheid. Krukassen en schokdempers zijn hier slechts enkele systemen van. Maar ook levert ThyssenKrupp materiaal voor grotere machines, zoals windturbines. In de Benelux bijvoorbeeld, is het bedrijf vooral bekend vanwege de productie van liften en roltrappen. ThyssenKrupp is zeer succesvol in zijn bedrijfsvoering. Door een goede visie worden de juiste keuzes gemaakt. Het is inmiddels uitgegroeid tot eenn van de grootste bedrijven in deze branche.

Zoeken naar een nieuwe markt
ThyssenKrupp is wereldwijd aan het groeien doordat het zich steeds blijft ontwikkelen. Het is net deze ondernemende geest die een goede verklaring vormt voor het succes van het bedrijf. Zo gaat het continu op zoek naar innovatieve technieken. Daarom staat ThyssenKrupp voor kwaliteit en werkt het met de nieuwste snufjes. Door deze constante technische ontwikkeling en vernieuwing blijft het concurrenten een stapje voor, maar daar blijft het niet bij. ThyssenKrupp is ook voortdurend op zoek naar een nieuwe markt. Het blijft zijn horizon verbreden door zich te vestigen in verschillende werelddelen. Zo is een deel van de winstgroei te danken aan de uitbreiding in het Aziatisch-Pacific gebied. Inmiddels vinden we in bijna 80 landen al een vestiging van ThyssenKrupp. Bestellingen blijven van over de hele wereld volop binnenstromen. Dat is voor hen geen reden om het rustiger aan te doen, daar ThyssenKrupp blijft denken aan geografische marktverruiming.

ThyssenKrupp in België
In België is vooral de bedrijfstak ThyssenKrupp Liften NV een grote speler in de markt. Deze dochteronderneming produceert liften en roltrappen voor bedrijven over de hele wereld. Hieraan verbonden is ThyssenKrupp Encasa, dat monoliften maakt. De stoelliften en plateauliften komen niet alleen in bedrijven terecht, maar uiteraard ook bij particulieren thuis. De Encasa Experts voor trapliften adviseren mensen met een beperkte mobiliteit. De strategie van ThyssenKrupp werpt duidelijk zijn vruchten af. Na een goede winstgevende periode, lijkt de toekomst zonnig. Als het zich blijft doorzetten, heeft ThyssenKrupp een mooi pad te bewandelen op de Europese beurs.