GAVERE – Negen ambachtelijke voedingsbedrijven vormen iQuila Food Family

iQuilaFoodNegen ambachtelijke familiebedrijven uit de voedingswereld hebben de handen in elkaar geslagen. Onder de overkoepelende naam iQuila Food Family lanceren ze een nieuw concept, waarbij de commerciële krachten  worden gebundeld. Succesvol ondernemen doe je immers niet alleen, aldus de initiatiefnemers. “Wij wensen samen met onze klanten na te denken over hun specifieke vragen of wensen en daar waar mogelijk als klankbord te fungeren.”

De leden van de iQuila Food Family zijn Breydel, Chicken Master, De Nil, De Spiegeleire, DV Foods, Gold Meat, Jebo, KaDé en Schepers. Zo ontstaat volgens IQuila ‘een diverse korf van de lekkerste specialiteiten waar België zo bekend om is’. Samen bieden ze een breed assortiment van fijne vleeswaren, salades, verse kaasproducten, verse kipproducten, bereide gerechten en zoete lekkernijen.

Er ging enig denkwerk aan de naam vooraf. De iQ staat voor ‘met verstand gekozen’en Q staat voor ‘kwaliteit’. Quila betekent in het Spaans bamboe of grassoort en staat voor ‘sterk en degelijk’. Hun motto ‘Meesterschap in elk vakgebied’ vat de ambities bondig samen.