GENK – Design Hub Limburg organiseert op 13 september The Future Company’ op C-Mine

De ontwikkeling van de Limburgse creatieve en innovatieve economie zit duidelijk in een stroomversnelling. Met de oprichting van Design Hub Limburg stimuleert Limburg het creatief ondernemerschap en levert hiermee een duidelijke bijdrage aan de Europese ambitie inzake ‘creating an innovative Europe’.

Sinds enkele jaren is het Limburgse designveld flink in beweging en is er een grote dynamiek aanwezig rond design en creatief ondernemerschap. Voor de ondersteuning van de Limburgse creativiteit zijn de voorbije jaren, met Europese en provinciale steun, vele onderzoeksprojecten door diverse actoren uitgevoerd. Deze projecten vormen de hoeksteen van de Limburgse creatieve economie. Gedeputeerde Marc Vandeput: “Het komt er nu op aan om de brug te slaan naar ondernemerschap en ondernemers te overtuigen van het belang van creativiteit in het innovatieproces. Om dit te realiseren werken wij, samen met collega-gedeputeerde Gilbert Van Baelen, Design Platform Limburg, Z33, de Limburgse kennisinstellingen en de steden Hasselt en Genk, aan de oprichting van Design Hub Limburg. Dit is een platform waar alle kennis wordt verzameld en waar jong creatief talent wordt begeleid naar ondernemerschap. Voor de opstart kunnen wij rekenen op subsidies vanuit de Vlaamse gemeenschap en Limburg Sterk Merk.”

The Future Company’
Een eerste realisatie van dit Limburgs platform is het tentoonstellingsproject ‘The Machine’, die naar aanleiding van Manifesta, op C-mine te Genk loopt tot en met 7 oktober 2012.

In het kader van deze tentoonstelling organiseert Design Hub Limburg het business event ‘The Future Company’ op 13 september op C-mine in Genk. Dit event staat volledig in het teken van het ondernemen van de toekomst.

Zowel ondernemers uit de maakindustrie, traditionele industrie als creatieve ondernemers gaan de uitdaging aan en ondervinden op ‘The Future Company’ welke impact thema’s als ‘crowdsourcing’, ‘co-creatie’ en ‘digital manufacturing’ hebben op hun onderneming. ‘The Future Company’ bestaat uit een uitgelezen totaalprogramma met infosessies en lezingen van Damien Declercq van Local Motors en Mario Fleurinck van Melotte. De avond wordt afgesloten met een netwerkmoment en ‘een ‘meet en greet’, waarbij ontmoeting tussen traditionele industrie en maakindustrie kan plaatsvinden.

Meer informatie over het programma en inschrijvingen vindt u in de folder in bijlage of op de website:

http://www.the-machine.be/the-future-company/