GENK – Risk To Safety verbetert veiligheid binnen bedrijven

Koen Neven en Carl Nys: “Er moet meer gebeuren in bedrijven op het vlak van veiligheid."
Koen Neven en Carl Nys: “Er moet meer gebeuren in bedrijven op het vlak van veiligheid.”

Carl Nys en Koen Neven hebben hebben zopas R2S, of Risk To Safety opgericht. Door bedrijven te ondersteunen in hun veiligheidsbeleid willen ze het grote aantal arbeidsongevallen bij bedrijven terugdringen. Twee werkdagen op drie sterft in België immers iemand door een dodelijk arbeidsongeval. Elke werkdag opnieuw worden 85 werknemers in België gehandicapt voor de rest van hun leven na een arbeidsongeval.

Eén van de oprichters, Carl Nys, verduidelijkt: “Naast de risico’s voor de werknemers, is ook de impact van deze cijfers op werkgevers niet te onderschatten. Zij zijn en blijven verantwoordelijk voor het welzijn van hun personeel.” Koen Neven vult aan: “Een arbeidsongeval kost geld. Denk hierbij maar aan de vervangingskosten van een werknemer, de stijgende verzekeringspremie en down time van uw installatie bij een ongeval. Hierdoor zijn niet alleen de fysieke gevolgen van ongevallen van belang, ook het financiële aspect drukt een stempel.”

R2S levert inventariserende, ondersteunende en adviserende diensten aan zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven in diverse sectoren in de België en Nederland. Het doel is een continue verbetering van de bedrijfsprocessen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Dankzij een specifieke aanpak kan men het veiligheids- en kwaliteitsniveau continu verbeteren met een aanzienlijke reductie van de invloed op de omgeving en het milieu.