GENK – Topchef Thomas Bühner kleurt Stockmansblauwe dagen

Grondlegger en bezieler Piet Stockmans is 50 jaar met porselein bezig, een halve eeuw ervaring die hij jaren geleden aan dochter Widukind doorgaf hetgeen meteen nieuwe horizonten gaf. Een van die horizonten zijn restaurants.  Om die reden werd enkele jaren het initiatief genomen om topchefs uit te nodigen in Studio Pieter Stockmans. In navolging van onder anderen Sergio Herman (Oud Sluis) en Hans van Wolde (Beluga), komt nu ook Thomas Bühner  van het Duitse driesterrenrestaurant La Vie naar Genk en dat in het kader van de Stockmansblauwe dagen.

Thomas Bühner heeft een mooie groei uitgebouwd tijdens zijn twintigjarige loopbaan. Momenteel is hij een van de beste chefs in Duitsland. De sterrenchef is enorm gepassioneerd en gefocust in zijn werk. Hij vindt het pure product op het bord zeer belangrijk. Hij werkt met verse groenten, kruiden en eetbare bloemen uit de culinaire tuin van kasteel Ippenburg.

 

IMG_0247

vlnr: Piet Stockmans, Thomas Bühner, Widukind Stockmans en ontwerper Frank Claesen