Good Morning Club en Limburg Manager organiseren netwerktrip naar Den Haag – Scheveningen op 4, 5 en 6 juni

Binnenhof Den Haag.
Binnenhof Den Haag.

Den Haag is de zetel van de Nederlandse regering en het parlement, de hoofdstad van Zuid-Holland, een prachtige stad met statige herenhuizen aan de grachten en kanalen, een stad met veel gastronomie, leuke cafés en vele terrasjes, een ideale shoppingstad en… op 3 km van zijn kustdorp Scheveningen met zijn uitgestrekte duinen en zandstranden met een heerlijk gezellige drukte.

Zaterdag 4 juni

08.00  Vertrek Carpool Lummen, via Antwerpen en Rotterdam richting Scheveningen.

11.00 aankomst in Kijkduin voor een duinenwandeling.

12.30  Vrije lunch in de jachthaven van Scheveningen, en vrije tijd aan het strand / bezoek en gelegenheid voor een kopje koffie in het prestigieuze Grand Hotel Amrath Kurhaus/ eventueel bezoek aan ‘Beelden aan Zee’, prachtige moderne kunst verscholen in de duinen  (http://beeldenaanzee.nl/gebouw/http://beeldenaanzee.nl/gebouw/ (15€/ mits 15p: 13€) / verder een wandeling op de gerestaureerde Pier en op de uitkijktoren (45m) genieten van een prachtig panorama over de kust van Scheveningen. Je kan flaneren langs de talloze winkeltjes, of shoppen in het centrum van Scheveningen.

17.30  Check-in in het bijzonder mooie hotel Hilton, direct in het centrum. Erg leuke bar. Je kan aperitieven op het terras aan het water!

20.00 Diner

Zondag 5 juni

Voormiddag: geleide wandeling door het oude, historische Den Haag, met zijn Binnen- en Buitenhof, de Nieuwe Kerk, zijn musea en statige gebouwen, zijn lanen en mooie pleinen.

12.30  Vrije lunch

Vrij bezoek aan één van de top-musea: Het Haags Gemeentemuseum ( prachtig gebouw van architekt Berlage), of het Mauritshuis met zijn magniefiek interieur en een enorme schilderijencollectie uit de Gouden Eeuw. www.gemeentemuseum.nl  www.mauritshuis.nl

Of: Bezoek aan het Louwman Museum, dat één van de mooiste collecties antieke en merkwaardige automobielen herbergt, alsook kunst, in een prachtig gebouw van de Amerikaanse architect Michael Graves. https://izi.travel/nl/326c-louwman-museum/nl#7a28-kunstzaal/nl

Of opteert u voor een boottocht op de grachten en kanalen van Den Haag en Scheveningen? Ook dat is bijzonder leuk! http://www.willemsvaart.nl/

Zeker even flaneren op de Lange Voorhout, de mooiste laan van Nederland, met zijn statige huizen. Even een aperitiefje nemen in het sjieke salon van het wereldberoemde Hotel des Indes?

20.00  Diner

Maandag 6 juni

Voormiddag: geleide architectuurwandeling met speciale aandacht voor de nieuwste moderne gebouwen in de buurt van het Centraal Station.

12.00  Vrije snack/ lunch

13.00  Bezoek Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York. Uiteenzetting over de werking van het ICC (Intern. Criminal Court), en toelichting bij de meest recente ontwikkelingen. Gelegenheid om vragen te stellen. Om

15 uur mogen we een hoorzitting bijwonen. Een erg boeiend en exclusief bezoek!

16.00  Vrije tijd voor koffie

17.00  Vertrek naar huis

Aarzel niet en schrijf snel in voor dit bijzonder boeiend programma, ten laatste op vrijdag 15 april!

Prijs: 455 euro per persoon voor tweepersoonskamer (singletoeslag: 140 euro)

Inbegrepen:

– Vervoer per luxe-autocar

– 2 overnachtingen in Hilton Den Haag

– 2 x ontbijt + 2 x diner

– 2 begeleide wandelingen

– reisleiding

Uw reservatie is pas bevestigd na ontvangst van 100 euro voorschot per persoon op rekeningnummer 335-0250900-07 met vermelding Den Haag GMC 04/06.

U kan het volledige inschrijvingsformulier opvragen bij jurgen@detoerist.be