HASSELT – Aantal ondernemers op sociale media verdubbeld sinds 2010

De Limburgse werkgeversorganisaties peilden onlangs bij de Limburgse ondernemers naar het gebruik van sociale media door en in hun onderneming. Uit deze peiling blijkt dat het aantal ondernemers op sociale media verdubbeld is sinds 2010: vier op tien bedrijven hebben vandaag een bedrijfsprofiel op sociale media. Daarnaast heeft meer dan de helft van de ondernemers zelf een (persoonlijk) profiel op een of meerdere sociale media.

Ondernemers gebruiken sociale media vooral om informatie op te zoeken over zakelijke contacten, om acties en events aan te kondigen en om hun producten te promoten. Vooral in grote bedrijven heeft men een internet- en sociale media-policy, maar over het algemeen blijft de toegang tot het internet en tot sociale media op het werk zeer ruim.

Leeftijd

Opvallend is dat het hebben van een bedrijfsprofiel weinig of niet gerelateerd is aan de bedrijfsgrootte. Er is wel een duidelijk rechtstreeks verband met de leeftijd van de ondernemer of bedrijfsleider in kwestie. 51% van de ondernemers onder de 40 jaar werkt met een bedrijfsprofiel op sociale media, terwijl dit bij de 40-plussers maar 41% is. Die laatste trend is nog meer uitgesproken bij ondernemers met een persoonlijk profiel op sociale media. 76% van de -40-jarigen heeft één of meerdere persoonlijke profielen, tegenover 48% bij de 40-plussers.

22072013- Zakenecho's Sociale Media