HASSELT – Commun•Sense en KiXX versmelten tot Liswood & Tache

Luc Vlekken en Koen Van Lishout.
Luc Vlekken en Koen Van Lishout.

Commun•Sense en KiXX werkten al sinds 2000 succesvol samen onder hetzelfde dak, maar zetten nu een stap verder door hun activiteiten ook effectief in één vennootschap onder te brengen. Voor de klanten van beide bedrijven wijzigt er nauwelijks iets. “Toen we dertien jaar geleden KiXX oprichtten als zusterbedrijf van Commun•Sense, was dat een bewuste strategie,” herinnert Luc Vlekken zich. “Bedrijven die een website wilden laten maken, gingen immers op zoek naar een gespecialiseerde websitebouwer. Dat werd dus KiXX. Maar die tijd is voorgoed voorbij; online communicatie werd een geïntegreerde discipline. De gespecialiseerde technologie erachter is gemeengoed.”

“Vandaag is een communicatieaanpak zonder een online luik trouwens gewoon ondenkbaar geworden,” vult Koen Van Lishout aan. “Het was dan ook hoog tijd om de structuur van onze twee bedrijven daaraan aan te passen. Dat is duidelijker voor de klanten en het werkt efficiënter.”

De nieuwe naam verwijst naar de oprichters en drijvende krachten achter het bureau. Met een dikke zelfrelativerende knipoog, dat wel. Van Lishout: “We gaan onszelf niet plots al te au sérieux nemen, maar één van de belangrijkste kenmerken van een sterk merk is authenticiteit. Echt zijn, origineel en oprecht. Hoe konden we die merkwaarde nadrukkelijker in onze nieuwe organisatie leggen dan door onze eigen namen eraan te verbinden?”

De merkenbouwers nemen alvast een veelbelovende start met Aurilis. Die nieuwe naam en huisstijl voor een zestigtal regionale hoorcentra in heel Vlaanderen komt uit hun creatieve koker. Te ontdekken op www.aurilis.be.