HASSELT – Hilde Claes geeft eerste spadesteek woonproject Zuidzicht

Groepsfoto PC Zuidzicht
V.l.n.r.: Schepen Rob Beenders, projectcoördinator Michel Verhoeven, burgemeester Hilde Claes, schepen Tom Vandeput, zaakvoerder Kolmont Woonprojecten Bart Tans en architect Pieterjan Vermoortel.

Op vrijdag 20 april gaf burgemeester Hilde Claes met de eerste officiële spadesteek het startsein voor de werken van Zuidzicht. Met de ontwikkeling van een nieuwe woonzone wil de stad het havengebied nieuwe impulsen geven. Zuidzicht presenteert zich als een duurzaam project. Een elektrisch golfkarretje staat zelfs ter beschikking voor het korte pendelverkeer tussen Zuidzicht en het stadcentrum. In de zomer van 2014 zullen de eerste bewoners hun nieuwe flat betrekken.
Fase 1 van Zuidzicht kan alvast op heel wat geïnteresseerden rekenen. Liefst 49 van de 61 appartementen zijn al verkocht nog voor de werken van start gaan. Eind november 2013 zal het gebouw wind- en waterdicht zijn. De eerste bewoners betrekken in de zomer van 2014 hun nieuwe woonst. In een later stadium volgen nog drie gebouwen met luxeflats.