HASSELT – Hilde Peerlings en Widukind Stockmans dingen mee naar WOMED Award 2013

Hilde Peerlings (Groep Delorge-Peerlings) en Widukind Stockmans (Studio Pieter Stockmans) nemen het in de finale van de WOMED Award, een trofee voor de Vlaamse vrouwelijke zelfstandige ondernemer van het jaar, op tegen Daphne Aers van TNS in Eeklo, een producent van artisanale kroketten, bouchées en filohapjes. Markant en UNIZO, die deze prijs organiseren, maken op 12 maart bekend wie van de drie finalisten de Womed Award wint. Tot 16 februari kunt u zelf meestemmen via www.markantvzw.be/womedaward/index.jsp

foto2Hilde Peerlings (47) uit Hasselt is zaakvoerder en bestuurder van de Groep Delorge-Peerlings, een officiële concessiehouder van Volkswagen, Audi en Skoda, met 160 werknemers. Ze ruilde in 1999 de financiële wereld voor de automotive sector en opende in 2005 haar eerste garage in Lommel. Vandaag zijn er ook vestigingen in Hasselt, St-Truiden, Borgloon en Overpelt. Hilde won in juni 2013 al de LIVIA-Award.

wikdukind stockmansDe Genkse Widukind Stockmans (44) staat aan het hoofd van Studio Pieter Stockmans, het bedrijf van haar vader waar ze in 1997 aan de slag ging. Ze bouwde het bedrijf mee uit tot een internationale porseleinspecialist voor allerhande sectoren. De Studio is gespecialiseerd in zowel kunstwerken, interieur-accessoires en juwelen als maatwerk voor sterrenchefs, zoals Sergio Herman en Thomas Bühner. Het uitgebreide gamma wordt intern ontworpen, geproduceerd en verdeeld. De studio is gevestigd in de C-mine in Genk en telt 13 medewerkers. Studio Pieter Stockmans won onlangs de Export Award van Unizo-Limburg.