HASSELT – RCA Group bezorgt Audi online fans

audiInhoudelijk investeren in sociale media loont. Dat bewijst RCA Group voor Audi Belgium. Het automerk bouwde een mooie online reputatie op via kanalen als LinkedIn, Facebook en Twitter. En dat vertaalt zich in kwalitatieve leads: klanten die een nieuwe wagen kopen of een testrit aanvragen.

De RCA Group hielp Audi met het aanbieden van interessante doelgroepgerichte content. Voor LinkedIn werd de bedrijfspagina van Audi Belgium bijvoorbeeld aangevuld met informatie over de verschillende automodellen en ook werden aanbevelingen verzameld met het oog op netwerkgroei.

En die stucturele aanpak heeft succes. De laatste zes maanden zag Audi Belgium zijn online bereik fors toenemen. In kwantiteit klom het aantal Facebook-fans van 13.000 in september 2012 naar 86.500 in oktober 2013. Ook op het professionele netwerk LinkedIn zag Audi Belgium zijn aanhang groeien: recent overschreed het de kaap van 2.000 followers, met zo’n 165 aanbevelingen voor de verschillende Audi-modellen. 

Maar natuurlijk is vooral de kwalitatieve online groei belangrijk voor Audi Belgium. Volgens Guy Van Mol, digital communication manager bij Audi Belgium, blijken de consumenten die via de sociale mediakanalen bij Audi belanden, vaak interessante potentiële klanten.