HASSELT – SBB, Unizo Limburg en PXL-Centrum Ondernemen begeleiden ondernemende studenten

Vanaf volgend academiejaar zullen PXL-studenten en -alumni met ondernemingsplannen voor ondersteuning en faciliteiten terecht kunnen in het pas geopende PXL-Centrum Ondernemen. Er zullen cursussen, workshops en seminaries rond ondernemerschap in al zijn aspecten georganiseerd worden. 

Accountants- en adviesbureau SBB uit Leuven en UNIZO Limburg sloten een partnership met de hogeschool. “Ons initiatief moet gezien worden als een bijdrage van PXL om ondernemen in Limburg te ondersteunen. Uit de vele statistieken en onderzoeksrapporten blijkt dat het aantal starters jonger dan 30 jaar bijzonder laag ligt,” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. 

”Ons doel is creatieve studenten met zin voor ondernemen te ondersteunen in de opstart van een eigen zaak,” vult Jean-Pierre Segers, departementshoofd PXL-Business, aan.

Hogeschool PXL

Vanaf 1 oktober 2013 bundelen de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) en de XIOS Hogeschool Limburg hun krachten. Hogeschool PXL wordt de hogeschool met het meest diverse onderwijsaanbod in Limburg. Na de zomer worden de opleidingen ondergebracht in zeven nieuwe departementen en twee ‘schools of arts’. PXL omvat 20 basisopleidingen (19 bachelors en 1 master) en 24 afstudeerrichtingen. Met vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk wordt Hogeschool PXL een nieuwe thuis voor 7.000 studenten en 700 personeelsleden.

22072013- Zakenecho's PXLa