HASSELT – Sodermans Herenkleding steekt Hasselts cabaretgezelschap in nieuw jasje

20131117-032b2_film 295Sodermans, de Hasseltse herenkledingzaak die begin dit jaar verhuisde van de binnenstad naar de Kanaalkom, steekt ook dit jaar weer het Hasseltse cabaretgezelschap ‘Hesselse Loch’ in een nieuw kleedje. Althans de heren uit dit prettig gestoorde gezelschap, want de dames zorgen zelf voor een gepaste outfit.

 “Ruim acht jaar al zetten we de heren van Hesselse Loch in hun beste tenue,” vertelt Robby Beeken, zaakvoerder van Sodermans Herenkleding. “De eerste jaren, toen het gezelschap nog in een klein zaaltje voor amper 50 man speelde, kwam het kopstuk van de vrolijke bende, in ruil voor een beetje publiciteit, aankloppen voor het huren van smokings voor het voltallige gezelschap. Vandaag zetten we die traditie nog steeds met veel plezier verder.”

Een jeans, debardeur en hemd, maar ook schoenen en speciale maatpakken passeerden eerder al de revue tijdens voorstellingen van Hesselse Loch. “Dit jaar ging de keuze naar een fleurig hemd, knalrode bretellen en een jeansbroek.” Op de vraag of zijn speciale klanten ook lastige klanten zijn, reageert Beeken voorzichtig: “Lastige klanten zijn het niet. Ik zou eerder durven spreken over enkele moeilijke modellen (lacht). Maar gelukkig zijn wij specialist ter zake om deze probleempjes vakkundig op te lossen.”

‘As de minse néü euch nog ins 20 cent belasting mutte betâle vir no oaze ziéver te keume kejke dan spele vië vollegend joar nemié, nè!’ (Als mensen nu ook nog eens 20 cent belastingen moeten betalen om naar onze zever te komen kijken dan spelen we volgend jaar niet meer). Dat is de titel van de nieuwste productie van Hesselse Loch, dat inmiddels voor de tiende keer op eigenzinnige wijze terugblikt op Hasseltse (wan)toestanden.

Robby Beeken is naar eigen zeggen zelf een rasechte Hasselaar en heeft het Hasseltse cabaretgezelschap dan ook gedurende al die jaren in zijn hart gesloten. “Ik ben opgevoed in het Hasseltse dialect en dat een gezelschap zoals Hesselse Loch het plaatselijke dialect in stand houdt, kan ik alleen maar toejuichen.”

De voorstelling vindt meermaals plaats in februari, in de Gildenzaal in Kuringen. Meer info vindt u op www.hesselseloch.be. De voorverkoop voor de nieuwe productie is gestart op zaterdag 7 december.