HASSELT – Ucare wordt partner van HR-netwerk CPI

Koen Janssen en Guy Strauven
Koen Janssen en Guy Strauven.

HR-dienstverlener Ucare is geselecteerd als exclusieve Belgische partner binnen Career Partner International (CPI). CPI is een wereldwijd netwerk van HR-dienstverleners dat bestaat uit 200 bedrijven, verspreid over 48 landen. In het kader van dit partnership zal Ucare de Belgische vestigingen van multinationals begeleiden op vlak van outplacement en loopbaanbegeleiding. Omgekeerd kunnen internationale filialen van Ucare-klanten voortaan terecht bij buitenlandse CPI-partners.

Het voordeel voor Ucare is dubbel, weet Louis Kemps, afgevaardigd bestuurder bij Ucare: “Onze klanten vragen ons geregeld om ook hun buitenlandse vestigingen te begeleiden. Tot hiertoe konden we niet aan deze vraag tegemoet komen. Met CPI beschikken we nu over een netwerk aan specialisten die de buitenlandse vestigingen van onze internationaal actieve klanten wel kunnen bijstaan. Omgekeerd zullen de CPI-partners regelmatig naar ons doorverwijzen, wanneer multinationals in hun klantenportefeuille op zoek zijn naar begeleiding voor hun Belgische vestiging.”

Hoog bezoek uit Oostenrijk

CPI hanteert strenge toetredingscriteria. De toelatingsprocedure was niet van de poes, doet Koen Janssen uit de doeken: “Er ging een hele screening aan vooraf, die bestond uit verkennende gesprekken met de Europese partners, een bedrijfsvoorstelling aan de EMEA-partners en twee stemmingsrondes. CPI geraakte overtuigd door de drive en de dynamiek die binnen ons bedrijf heerst. Zij controleerden ook onze referenties, om zeker te zijn van de kwaliteit van onze dienstverlening. De finale ‘go’ werd gegeven door niemand minder dan de Oostenrijker Heinz Schuster, vice-president Europa bij CPI. In februari ontmoeten we ook Dave Hammer, CEO van CPI wereldwijd, in Mexico.”