HOUTHALEN-HELCHTEREN – Bionerga sleept ASAP HR Award in de wacht

Op vrijdag 18 oktober verzamelde de Belgische HR-sector zich in de AA Dock’s van Anderlecht voor de tweede editie van de ASAP HR Award. Met deze ‘Oscars van de HR’ bekroont ASAP bedrijven die zich onderscheiden in HR en veiligheid. Uit de 15 laureaten koos de onafhankelijke jury vijf winnaars waaronder afvalverwerkingsbedrijf Bionerga uit Houthalen-Helchteren dat de People-award behaalde. Andere winnaars waren logistiek expert Wim Bosman, Jan Joris Tuinarchitectuur uit Brasschaat, expert in sectionele garagepoorten L-Door uit Liedekerke en Cofely Fabricom, onderdeel van de branche energy services bij GDF Suez.

Initiatiefnemers van de ASAP HR Awards zijn Ruben en Joris Peumans, zaakvoerders van ASAP.be. Zij baseerden de awardcategorieën op hun businessmodel PIOS dat staat voor People, Integration, Outsourcing en Strategy. De vijfde categorie is Safety. De jury beloont bedrijven die zich in deze categorieën onderscheiden door innovatie en dynamiek.

Uitreiking in Oscar-stijl

De prijsuitreiking gebeurde in ware Oscar-stijl door gastheer Jan Verheyen, die momenteel hoge toppen scheert met zijn nieuwe film ‘Het Vonnis’. Gastsprekers Fons Leroy – gedelegeerd bestuurder van de VDAB, breekt een lans voor BYOT: bring your own talent, waarbij het bedrijf niet alleen de pijlen richt op de goudvissen in de vijver, maar zich durft aan te passen aan de talenten van de ‘minder gegeerde vissen’. Professor Dirk Buyens – academisch directeur aan de Vlerick Business School, legde het accent met ‘Love them or hate them’, op de noodzaak aan managementmodellen in HR.

images