LANAKEN – Vierde generatie aan zet bij Steenfabrieken Nelissen

: V.l.n.r.: Gaston Nelissen, Guido Gevers, Gisela Gevers, Carlos Jorissen, Joeri Gevers, Burt Nelissen. Gaston Nelissen, Guido Gevers en Gisela Gevers hebben de fakkel doorgegeven aan de vierde generatie van het familiebedrijf Steenfabrieken Nelissen. Het bedrijf uit Kesselt bij Lanaken is al 93 jaar oud en telt meer dan 100 personeelsleden. Voortaan zullen Carlos Jorissen en Joeri Gevers  het commerciële management voor hun rekening nemen. Het operationele management komt in handen van Burt Nelissen.

De drie nieuwe bestuurders zijn vastbesloten om de volgende jaren te blijven investeren in een up-to-date machinepark dat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt. Verder willen zij met innovatieve producten met een duurzaam karakter de groei van zowel de  onderneming als het personeelsbestand verzekeren. In dat kader loopt er op dit ogenblik een investeringsplan van ruim 10.000.000 euro over een periode van drie jaar. De nieuwe productielijn die de eerste fase uitmaakt van deze investering zal niet alleen het rendement verhogen, maar zal ook een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van innovatieve en duurzame producten.

Steenfabrieken Nelissen werd opgericht in Kesselt in 1921 door Alfons Nelissen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de belangrijkste baksteenfabrikanten van België met vestigingen in Marche-en-Famenne, Nederland en Frankrijk. 55% van de productie is bestemd voor export naar meer dan 25 landen waaronder ook Rusland, Japan en het Midden-Oosten.