Laroy Duvo – Een garantie voor kwalitatief dierenplezier

Het internationale familiebedrijf Laroy Duvo wil de betrouwbare partner zijn voor retailers, professionelen (dierenartsen en fokkers) en groothandels die zich willen onderscheiden door een optimale beleving van de relatie tussen baasje en dier te garanderen. “Dat doen we door het leveren van een totaalassortiment in voeding en benodigdheden voor gezelschapsdieren, en door het delen van onze jarenlange ervaring en kennis in de branche,” zeggen Els Laroy, managing director en Peter Moyaert, CFO van Laroy Duvo.

Guy, Els en Carlos Laroy.

Laroy Duvo koopt vooral in Europa en het Verre Oosten een assortiment van 8000 stock- en 2000 bestelartikelen aan, om die zowel in de Benelux en Frankrijk (met eigen salesteams) als via subverdelers in tientallen exportlanden te verkopen. “Daarbij maken we ook gebruik van de synergie met zusterbedrijf CéDé uit Evergem, dat zijn eivoer voor vogels in ruim 45 landen exporteert en voor wie wij de distributie op de thuismarkt verzorgen.”

Tweede generatie
Stichter Carlos Laroy liet de zaak eind vorig jaar over aan zijn kinderen Els en Guy. “We mogen dan al ruim 50 jaar actief zijn in de branche, we blijven er dagelijks over waken dat er een frisse wind doorheen onze organisatie blijft waaien. Ook het  managementteam en de externe bestuurders hechten het grootste belang aan een persoonlijke benadering met zowel klanten, leveranciers als medewerkers. Onze horizontale structuur moet de betrokkenheid en teamgeest van ons personeel bevorderen.”
Naast de exclusieve verdeling in Belux van de merken Eukanuba en Iams, biedt Laroy Duvo ook een totaalassortiment aan van diverse accessoires voor gezelschapsdieren. “Samen met de opgebouwde logistieke partnerships met diverse andere spelers, slaagt Laroy Duvo erin een ‘one-stop supplier’ te zijn voor haar klanten. Naast merkproducten verdelen we met Duvo+ sinds een tweetal jaar ons eigen huismerk, dat een complementair aanbod biedt. Ons assortiment bestaat uit voeding en accessoires voor hond, kat, vogel, kip, knaagdier, vis en reptiel. Daarnaast verdelen we ook vijverproducten.”

E-shop
Het bedrijf, dat in 2011 met 135 medewerkers een omzet van 40 miljoen euro realiseerde, investeerde vorig jaar fors in uitbreiding met de bouw van een extra magazijn van 7000 m² waardoor de magazijncapaciteit vandaag 35.000 m² bedraagt, en de aanwerving van jong talent ter ondersteuning van de marketing- en exportafdeling. Dit jaar worden zonnepanelen op het dak geplaatst. “Daarnaast willen we het klantencomfort verhogen door via een e-shop nog snellere en correctere leveringen te kunnen garanderen. Graag begeleiden we dierenspeciaalzaken en tuincentra ook via gerichte opleidingen en door persoonlijk advies bij de opstart of herinrichting van hun winkel,” besluit Peter Moyaert.

Industrieweg 98-100 – 9032 Wondelgem – T 09 258 13 00
info@laroyduvo.be –  www.laroyduvo.be