Limburgse ondernemers bestrijden crisis als bekende filmhelden

U hebt ze wellicht zien hangen naast de weg: de affiches waarop tips en oplossingen kunnen vinden voor de huidige economische Limburgse ondernemers in de rol van bekende filmhelden campagne uitdagingen. Wij vroegen ons af hoe de ondernemers-filmhelden voeren voor de actie ‘Vecht voor je zaak’ van Unizo-Limburg. De cam-enkele weken later zelf terugkijken op hun billboardavontuur. “Wie pagne sluit aan bij de nationale anticrisisactie van Unizo, de Unizo een goed scenario heeft, mag altijd eens komen praten.” Crisiscoach (www.crisiscoach.be), waar ondernemers informatie, tips en oplossingen kunnen vinden voor de huidige economische uitdagingen. Wij vroegen ons af hoe de ondernemers-filmhelden enkele weken later zelf terugkijken op hun billboardavontuur. “Wie een goed scenario heeft, mag altijd eens komen praten.”

Hilde Neven

Mathieu Cilissen (Adlex Advocaten) in de rol van James Bond

filmheld_mathieu_cilissen“Die uitdagende blik ging me goed af ”

Mathieu Cilissen van Adlex Advocaten zag een deelname aan de campagne helemaal zitten. Als Bond, James Bond, dan nog wel. “Er zijn wel raakvlakken, hoor, zij het iets minder extreem. Maar ik hou ook van uitdagingen, ben niet vies van werk en heb daarnaast ook nog de aandacht voor de mooie kanten van het leven…” Over die mooie kanten moet u hem bij gelegenheid zelf maar eens ondervragen. “Het pak van James Bond zat me alleszins als gegoten en ook die uitdagende blik ging me goed af.” (lacht)

Robert Lhomme (Lhomme Tools & Fasteners) is Godfather

filmheld_robert_lhomme“Niet elke dag de kans om filmheld te zijn”

Directeur van Unizo-Limburg, Joël Stockmans, trok z’n stoute schoenen aan om Robert Lhomme van Lhomme Tools & Fasteners in het pak van ‘godfather’ te steken. En hoewel hij naar eigen zeggen meer voor de zachte aanpak is en niet meteen met een ‘godfather’ vergeleken kan worden, is de zaakvoerder tevreden met het resultaat. “Ik vond het plezant om eens zo’n opname mee te maken. Je krijgt niet iedere dag de kans om filmheld te zijn. Dat het voor het goede doel was, maakte het nog leuker.”

Eric Motmans (installatiebedrijf Motmans Eric) speelt Rambo

filmheld_eric_motmans“Ik moest er toch even aan gewoon raken”

De eer van Rambo was in deze campagne weggelegd voor Eric Motmans van installatiebedrijf Motmans Eric bvba. “Joël Stockmans vroeg me of ik geen zin had om een dagje Rambo te spelen. Dat hoefde hij geen twee keer te vragen. Dat ruwe en robuuste beviel me wel.” Hij kijkt tevreden terug naar de dag van de opname. “Er werd tegelijkertijd ook een videoverslag opgenomen. Dat was wel wennen: praten voor een camera, opnieuw beginnen op bepaalde punten,… En dan moet je nog weten wat je voordien verteld hebt en nog moet vertellen. Rambo is niet de man van woorden, hé, maar van daden. Ik vind het resultaat in elk geval super. Al moest ik aan die Rambo-versie van mezelf toch even gewoon raken.”

Karine Valy (La Bottega) wil Bill vermoorden

filmheld_karine_vally“Ik kende die film en dat personage niet”

Karine Valy, zaakvoerder van La Bottega, is tevreden over het resultaat, maar heeft toch ook wel wat gemengde gevoelens. “Als ik bedenk dat ik in zo’n strak pakje langs de weg te zien ben, dan schaam ik me toch een beetje. Al vind ik de reportage zeer geslaagd. Ik kende de film en het personage overigens niet en was dan ook enigszins verrast toen ik me in die gele outfit moest hijsen.” Die gêne is helemaal niet nodig, want de reacties op de Limburgse Uma Thurman zijn stuk voor stuk positief. Girl power, denken wij daarover! Toch kiest zij als mooiste campagnebeeld bescheiden voor de groepsfoto.

Bart Claes (Bart Claes Catering) is Zorro

filmheld_bart_claes“Ik heb me helemaal gegeven”

Bart Claes van Bart Claes Catering wordt vandaag nog steeds aangesproken over zijn Zorro-avontuur. We vermoeden dat hij stiekem nog wel eens een Z in zijn culinaire creaties krast. “Het ontschminken was het zwaarste deel van de dag! Maar over de campagne niets dan lof. Met dat maskertje op was ik iets anoniemer dan de andere ondernemers. Ik kon me dus helemaal geven. Zoals ik me Zorro uit mijn kindertijd herinner, was hij altijd de man op de juiste plek bij moeilijke situaties die hij dan op een menselijke manier aanpakte. Die rol moet iedere bedrijfsleider op zich nemen, in periodes als deze nog veel meer.”