NEERPELT – ICT-bedrijf LNS opent tweede vestiging en verwelkomt vier nieuwe medewerkers

Bart Lambrecht
Bart Lambrecht

Het Neerpeltse ICT-bedrijf LNS is sinds vandaag een tweede vestiging en vier collega’s rijker. Dat is het gevolg van de overname van sectorgenoot Herithos. Naast het hoofdkantoor in Neerpelt, zal de tweede vestiging van LNS complementair opereren vanuit een gloednieuwe werkplek in Herentals.

 Regionale dekking
Tot vandaag telde LNS negen medewerkers. Door de overname van Herithos, dat vier mensen overdraagt en tot voor kort gelegen was in Londerzeel, staat de teller nu dus op 13. “Ze zullen evenwel niet allemaal in het filiaal in Neerpelt tewerkgesteld worden,” zegt Bart Lambrecht, zaakvoerder bij LNS. Naast het complementaire aanbod aan diensten en producten die de overname oplevert, opent LNS immers haar tweede vestiging in Herentals, goed voor de tewerkstelling van in totaal vier medewerkers. Naar eigen zeggen is het uitwijken naar deze regio een logische volgende stap in het streven naar een optimale regionale dekking van het klantenbestand. “Wetende dat een groot deel van onze klanten gevestigd is in de Antwerpse Kempen, Antwerpen en Vlaams-Brabant kon een vestiging in deze regio niet uitblijven. Doel is om, net zoals in de regio Limburg, ook in dit deel van Vlaanderen dicht bij onze klanten te staan en hen service van de hoogste kwaliteit te bieden.” De sectoren waarbinnen Herithos tot vandaag actief was, met name de overheid, de zorgsector en kmo’s, lopen geheel parallel met die van LNS.

Ook het diensten- en productenaanbod wordt door de overname uitgebreid. “Dat gaat van hosting van een volledige bedrijfsomgeving tot off-site backupreplicatie, het aanbieden van managed services en een tweede datacenter.” En vooral dat laatste, de aanzienlijke toename van datacenter-activiteiten, is een belangrijke toegevoegde waarde voor de Neerpeltse overnemer. “We opereren al jaren vanuit ons eigen datacenter, waar we het beheer en onderhoud van de volledige digitale infrastructuur van bedrijven monitoren. Maar door de overname komt daar nu een aanzienlijk volume bij.” Een volume dat naar schatting 35 procent van de totale omzet van de tweede vestiging zal genereren.