PAAL – Opteco brengt nieuwe generatie warmtepompen op de markt

OptecoDe nieuwste generatie warmtepompen Smart WP van Schüco die onlangs in München werd voorgesteld, beleefde op 6 oktober haar Belgische primeur tijdens de opendeurdag van de firma Opteco. De firma uit Paal, een fusie van MFCI Green energy en BSX, brengt de pomp in de Benelux op de markt.

De nieuwe warmtepomp is compact en flexibel, eenvoudig te monteren, heeft een gering gewicht en een gebruiksvriendelijke regeling. Via de Smart Grid Ready past ze zich aan aan de energiebeschikbaarheid. Wat de pomp zeer bijzonder maakt is dat ze de mogelijkheid heeft om rechtstreeks aan te sluiten op zonnepanelen zodat het energieverbruik drastisch vermindert.

Door de fusie van MFCI en BSX werd Opteco marktleider op vlak van de kwalitatief hoogwaardige Schüco-zonneboilers in België. Het bedrijf is gespecialiseerd in deskundig advies, doet een persoonlijk berekeningsvoorstel waarbij rekening wordt gehouden met kostprijs, opbrengst en beschikbare subsidies. Indien blijkt dat een zonneboiler niet rendabel is, wordt dat ook zo gecommuniceerd aan de klant.