PEER – Hulpverlener Daidalos wint ADMB Award

14-logo-admb-nl-admbOnlangs reikte HR-dienstengroep ADMB al voor de dertiende keer de ADMB Awards uit in het Concertgebouw in Brugge. Met deze prijzen bekronen ADMB en haar preventiedienst Provikmo twee professionals en twee studenten die zich in de domeinen HR en preventie met vernieuwende en resultaatgerichte ideeën hebben onderscheiden. Karine Jacques van hulpverleningsorganisatie Daidalos  uit Peer viel in de prijzen in de categorie HR.

Jurylid Philip Van Eeckhouter had veel waardering voor het veiligheidsondersteunend beleid van de hulpverleningsorganisatie. Daidalos, actief in de bijzondere jeugdzorg, kijkt met een gedurfde HR-bril naar een moeilijk thema, vindt Van Eeckhouter. “De organisatie stuurt haar medewerkers dagelijks uit naar probleemsituaties. Daidalos reikt deze hulpverleners een set van handvatten aan die hen toelaat om te gaan met agressie en ongewenst gedrag van cliënten. Agressie wordt bij deze werkgever niet per se geweerd, maar krijgt een plaats in de hulpverlening.”

Ook de KU Leuven won een HR-prijs. In de categorie preventie ging de erkenning naar Sylvie Morel de Westgaver van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en naar Hanne Vermeiren van het Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen.