ROESELARE – Bart Vandepitte neemt BO-Solutions over

bo-afbBO-Solutions uit Roeselare heeft een nieuwe eigenaar. Op 25 oktober is het bedrijf overgenomen door Bart Vandepitte, die als CEO het dagelijks bestuur voor zijn rekening neemt. BO-Solutions is gespecialiseerd in het vervaardigen van precisieonderdelen voor machinebouwers in de industriële en automotive sector.

Bart Vandepitte was al een tijdje op zoek naar een bedrijf in de metaalsector. Zijn managementvisie sloot perfect aan bij opvattingen van Patrick Oosterlinck, die BO-Solutions in 1986 oprichtte. Oosterlinck blijft nog enkele maanden meewerken om de overname vlot te laten verlopen.

De nieuwe CEO heeft veel ervaring. Hij begon zijn carrière als ingenieur bij het toenmalige Clark Components in Brugge, producent van versnellingsbakken. In 2000 werd hij plantmanager van badkuipenproducent Acomo. Na de overname in 2011 door Villeroy & Boch werd Vandepitte directeur voor elf productievestigingen binnen Europa.

Vandepitte wil de marktpenetratie van BO-Solutions vergroten en een nieuwe dynamiek brengen in het bedrijf dat zich verder zal specialiseren en nieuwe diensten zal ontwikkelen om nog meer markten te kunnen bedienen.