SINT-TRUIDEN – Idearté en Influarté zetten partnership op met internationaal pr-agentschap Ketchum

Het Limburgse communicatiebureau Idearté en zusterbedrijf Influarté hebben een strategisch partnership met het internationale pr-agentschap Ketchum Belgium gesloten. Dat heeft Idearté, met thuisbasis in Sint-Truiden, bekendgemaakt tijdens een feest voor zijn 20-jarig bestaan op Stayen. Idearté ondersteunt Ketchum voortaan op grafisch en conceptueel vlak. Op hun beurt schakelen Idearté en Influarté Ketchum in voor grotere nationale en internationale communicatie- en pr-opdrachten.

Het partnership past in de langetermijnvisie van Patricia Robinne, eigenaar en zaakvoerder van Idearté: “Idearté is een trage, maar gestage groeier; kwaliteit en originaliteit hebben altijd prioriteit gekregen op louter winstbejag en dat is vandaag niet anders. Door de jaren heen hebben we een creatieve stempel op ons werk gedrukt die heel herkenbaar geworden is. Onze focus is en blijft echter waarde toevoegen aan het merk waar we voor werken.”

Ook Influarté, het zusterbedrijf van Idearté, stapt mee in de boot. Zaakvoerder Bert Stas legt uit: “Influarté bestaat een jaar en is gespecialiseerd in mediarelaties, pr en politieke communicatie. Binnen de samenwerking combineren we onze kennis van de Limburgse markt met de internationale expertise van Ketchum. Samen willen we de grotere Limburgse bedrijven onder de aandacht van de media brengen. Er zijn nog heel wat verborgen parels in onze provincie, waar een schat aan nieuwswaarde zit.”

Momenteel draaien Idearté en Influarté een omzet van bijna 1,7 miljoen euro met een vast team van 12 personen, en een ploeg trouwe freelance experten en partners.

vlnr: Bert Stas (zaakvoerder Influarté), Patricia Robinne (zaakvoerder Idearté), Peter Otten (managing director Ketchum Belgium) en Hilde Ransschaert (head of strategic integration Ketchum Belgium).
vlnr: Bert Stas (zaakvoerder Influarté), Patricia Robinne (zaakvoerder Idearté), Peter Otten (managing director Ketchum Belgium) en Hilde Ransschaert (head of strategic integration Ketchum Belgium).