Staalbouw Overpelt bouwt 4000 m² kantoorruimte in Center 26

am42_staalbouwBouwbedrijf Staalbouw Overpelt (SBO) heeft in juni in Lummen een gloednieuw kantorencomplex opgeleverd. SBO investeerde 5 miljoen euro in de bouw van een 4.000 m² groot kantorencomplex. Het geheel is volledig bestemd voor de verhuurmarkt. Units kunnen op maat van bedrijven worden gehuurd. Het project ligt pal naast op- en afrittencomplex 26 naar Lummen-centrum – vandaar de naam Center 26 – en biedt zo een uitstekende uitvalsbasis naar Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik en zelfs Nederland of Duitsland. De eerste huurders zijn Eplan en Union Electric Steel.

“Bedrijven die vandaag nood hebben aan nieuwe of bijkomende huisvesting, zullen die eerder op de huurmarkt zoeken dan er zelf in te investeren. Vandaar dat we dit project, dat we hier nog in de pijplijn hadden, in deze moeilijkere tijden ontwikkelden,” stelt Tony Rutten van SBO. Medio 2008 begon Staalbouw Overpelt met de bouw van Center 26, pal tegenover de afrit 26 en naast het distributiecentrum van Mobis, dat SBO vijf jaar geleden al realiseerde.

Het kantoorgebouw naar de hand van het kantoor Sempels & Vandergoten heeft een luxueuze uitstraling. Het drie verdiepingen hoge gebouw is voor 90% bekleed in natuursteen, aangevuld met cassette elementen. Onder de drie kantoorniveaus bevinden zich twee parkeerniveaus die 110 parkeerplaatsen bieden. Voor de inkom worden nog eens 20 plaatsen voorzien voor bezoekers. Het gebouw is opgedeeld in twee vleugels met daartussen een atrium. Dit atrium is ingericht als een indrukwekkende ontvangstruimte van waaruit de bezoekers naar de kantoren kunnen. Boven het atrium bevinden zich nog enkele vergaderzalen met een buitenterras. Achter het atrium vind je op het gelijkvloers een cafetaria en een ruim buitenterras die gemeenschappelijk door de aanwezige bedrijven kunnen worden gebruikt.
Meer info: www.center26.be