Syneton – Gedaan met mappen rond te zeulen

Syneton is vriend aan huis bij dienstverlenende bedrijven. Daar zitten de ingenieuze softwarepakketten Admin-Consult en Admin-IS voor veel tussen. “Wij helpen bedrijven hun rendabiliteit verhogen.”

Rudi Cleymans: “We ontwikkelden Admin-Portal om bedrijven slim te laten communiceren met hun klanten.”
Rudi Cleymans: “We ontwikkelden Admin-Portal om bedrijven slim te laten communiceren met hun klanten.”

Syneton ontstond elf jaar geleden vanuit een accountancykantoor. De focus op dienstverlenende bedrijven ligt dan ook voor de hand: boekhoudkantoren, architecten, advocatenkantoren, maar ook consultants, marketingsbureaus en zelfs begrafenisondernemers rekenen op Syneton.

Software en consulten
“Wij organiseren de administratie van dienstenbedrijven via software en consultancy,” zegt Rudi Cleymans, zaakvoerder van Syneton. “Meer bepaald elk bedrijf dat uren moet verantwoorden. Onze klanten beseffen dat een sluitend en gebruiksvriendelijk beheer van die uren de rendabiliteit ten goede komt. We hebben klanten in heel Vlaanderen. Wallonië en Luxemburg beginnen ons nu ook te ontdekken. Waarom? Je kan als kmo niet anders dan automatiseren. De tijd om met mappen rond te zeulen is nu echt voorbij!”

Op maat van kmo’s
Admin-IS en Admin-Consult zijn de twee basisproducten van Syneton voor het beheren van uren en diensten. Admin-IS is software voor uurregistratie, facturering en contactbeheer, inclusief taakopvolging en rapportage voor accountants, boekhouders en bedrijfsrevisoren. Admin-Consult vergemakkelijkt de projectadministratie en facturatie. “Voor grote internationale bedrijven bestaat dergelijke software natuurlijk al langer,” zegt Rudi Cleymans. “Maar bij kmo’s kan je niet zomaar met grote ERP-pakketten (zoals SAP of Dynamics NAV) komen aandraven. Daarom ontwikkelden wij performante software op hun maat.”

Efficiëntere bedrijfsvoering
Wat kan de software van Syneton betekenen voor uw kmo? Rudi Cleymans geeft een voorbeeld: “Zodra je een taak hebt afgerond, maakt het systeem zelf de volgende stap aan. Eigenlijk wordt het hele kantoorleven geautomatiseerd. Deze manier van werken maakt de bedrijfsvoering efficiënter. Ook als een medewerker (tijdelijk) uit roulatie is, blijft alle informatie aanwezig in het bedrijf.”

foto AM60 syneton_09_lowAlle informatie op één plaats
De software van Syneton bevat een module voor customer relationship management (CRM) en een document management system (DMS). “CRM omvat de contactgegevens van klanten, alle dossiers en de hele opvolging,” licht Rudi Cleymans toe. “Met de DMS-module vind je snel alle communicatie met de klant terug. Alle informatie zit gewoon op één plaats!”

Altijd en overal
De toekomst is digitaal, daar twijfelt Rudi Cleymans geen moment aan. Digitale facturering spaart papier, maar vooral veel tijd. En tijd kost geld. Admin-Portal, een ander softwarepakket van Syneton, gaat daarom een stap verder. “We ontwikkelden Admin-Portal om bedrijven slim te laten communiceren met hun klanten. Zeker jonge ondernemers willen al hun documenten en informatie snel terugvinden, altijd en overal. Dus ook op smartphones en tablets. Hoever staat een bepaald project? Wat is er al gefactureerd? Zet die informatie op Admin-Portal en je hebt een permanent communicatiekanaal met je klant.”

Succesvol digitaal factureren
Syneton heeft alles in huis om van de intrede van de digitale factuur een succes te maken. Met de software van Syneton maakt u digitale facturen die erkend zijn door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten van België. De facturen worden niet afgedrukt, maar rechtstreeks in het systeem van uw klant geïntegreerd.

logo SYNETON_cmykPuursesteenweg 390 C – 2880 Bornem – T 03 830 74 30 – info@syneton.bewww.syneton.be