TONGEREN – JCI Vlaanderen houdt congres van 9 t/m 11 mei, en kiest nieuwe voorzitter

Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren is van 9 tot en met 11 mei het decor van het congres van JCI Vlaanderen. Junior Chamber International komt samen in de Ambiorix-stad naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de lokale afdeling. Intussen maakt Arne Vanes zich op om als voorzitter de fakkel van Benny Lauwers over te nemen.

Bedrijfsbezoeken, trainingen, workshops, een vipreceptie, een galadiner en een vrij bezoek aan Tongeren en omgeving: dat is in een notendop het boeiende programma van het JCI-congres in Tongeren. De op vrijwilligers steunende internationale vormingsorganisatie voor jonge mensen tussen 18 en 40 jaar zal in Tongeren nogmaals haar missie beklemtonen, met name: het aanbieden van groeikansen die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen.

Generation Y

Over veranderingen gesproken: Arne Vanes mag vanaf 1 augustus het voorzittersroer overnemen van Benny Lauwers. “Het is mijn ambitie om met JCI de aankomende generaties sterker aan te spreken. We zullen de huidige premisses van JCI aftoetsen aan de verwachtingen van ‘Generation Y’ en kijken hoe we alles kunnen actualiseren.”

Daarnaast wil Vanes JCI de visibiliteit geven die de organisatie verdient. “Wij kunnen een meerwaarde betekenen voor jongeren die hun ondernemers- en leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen. Daarom moeten we JCI meer een gezicht geven, zodat jongeren ons sneller leren kennen en er een vlottere instroom van geëngageerde mensen kan ontstaan. Dit was al een aandachtspunt van de vorige voorzitter, waar wij sowieso op blijven focussen.”

Benny Lauwers had tijdens zijn eenjarige ambtsperiode ook andere zaken op punt gesteld. “We wilden via de commissiewerking in onze 40 afdelingen (samen goed voor 850 leden) een impact op de maatschappij hebben. Onder meer via de verkiezing van de Vlaamse Jonge Ondernemer (op 21 mei in De Bijloke in Gent), gaan we daar in slagen. Daarnaast zijn we volop bezig met de modernisering van ons vormings- en trainingsaanbod, waarbij jongeren de kans krijgen om de opgedane kennis in de praktijk te brengen via engagement in commissies of lokale, regionale en nationale besturen.”

Arne Vanes wordt voorzitter van JCI Vlaanderen.
Arne Vanes wordt voorzitter van JCI Vlaanderen.
Benny Lauwers geeft de voorzittersfakkel door aan Arne Vanes.
Benny Lauwers geeft de voorzittersfakkel door aan Arne Vanes.