VKW Limburg bekroont drie beste eindwerken met geldprijs van 500 euro

Frederiek De Kimpe, manager degelijk ondernemen van VKW Limburg reikt de onderwijsprijs uit aan Kevin Ambroise en Peter Ladang, pas afgestudeerde industrieel ingenieurs aan de Xios.
Frederiek De Kimpe, manager degelijk ondernemen van VKW Limburg reikt de onderwijsprijs uit aan Kevin Ambroise en Peter Ladang, pas afgestudeerde industrieel ingenieurs aan de Xios.

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikte zopas opnieuw de Prijs van VKW Limburg uit aan drie afgestudeerden uit het Limburgse hoger onderwijs. Kersverse industrieel ingenieurs Kevin Ambroise en Pieter Ladang (Xios Hogeschool Limburg), Dries Daniels en Jeroen Sliepen (pas afgestudeerde industrieel ingenieurs van de Katholieke Hogeschool Limburg) en Siebe Ceunen (kersvers master in de toegepaste economische wetenschappen van de Universiteit Hasselt) ontvingen elk een geldbedrag van 500 euro voor hun masterproef in samenwerking met een Limburgs bedrijf.

De Prijs van VKW Limburg bekroont ieder jaar de beste Limburgse masterproeven met een belangrijke toegevoegde waarde voor een Limburgs bedrijf. Het is met dat criterium in het achterhoofd dat er binnen de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de UH en binnen de departementen Industriële Wetenschappen en Technologie van Xios en de KHLi­m telkens één eindwerk de gegeerde Prijs van VKW Limburg binnenrijft.

VKW Limburg-voorzitter Luc Cardinaels:Zeker in de academische wereld wordt nog te vaak aangedrongen op theoretische werken. Wij willen resoluut een lans breken om meer een koppeling te maken tussen de theorie op de collegebanken en de praktijk in het bedrijfsleven. Hoewel er al een weg is afgelegd, zijn we er bij VKW Limburg van overtuigd dat er nog meer praktische eindwerken kunnen worden gerealiseerd bij en in samenwerking met productie- of dienstenbedrijven.