GENK / ZUTENDAAL – Warsco Units wint Ambiorixprijs 2013

V.l.n.r.: juryvoorzitter prof. Leo Sleuwaegen (Vlerick Business Schook / KU Leuven), laureaat Marc Warson (Warsco Units), Walter Put (Warsco Units), Luc Cardinaels (voorz. VKW Limburg).
V.l.n.r.: juryvoorzitter prof. Leo Sleuwaegen (Vlerick Business School / KU Leuven), laureaat Marc Warson (Warsco Units), Walter Put (Warsco Units), Luc Cardinaels (voorz. VKW Limburg).

Warsco Units wint de Ambiorixprijs 2013. Het bedrijf, met vestigingen in Genk en Zutendaal, produceert, transporteert en plaatst al meer dan 40 jaar tijdelijke en semi-permanente onderkomens en is uitgegroeid tot de grootste producent in België. VKW Limburg reikt deze Ambiorixprijs in 2013 voor de 24ste keer uit.  De winnaar is telkens een Limburgse onderneming uit de Top 500, die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving.

Na een kwantitatieve selectie bij alle Top 500-bedrijven op basis van cijfergegevens van de afgelopen vijf jaar – waarbij rekening gehouden wordt met o.m. omzetgroei, netto rendabiliteit en toegevoegde waarde – volgde er bij de best scorende bedrijven een strenge kwalitatieve selectie. Hierbij lette de jury op de bedrijfseconomische prestaties, de knowhow en het vakmanschap. Met extra aandacht voor innovatie, het omgaan met de medewerkers, de aandacht voor de omgeving, kwaliteitszorg en externe communicatie.

De zeskoppige jury was onder meer gecharmeerd door de nieuwe computergestuurde ontwerp- en productietechnieken en de logistieke aanpak. De ontwikkeling van Warsco steunt op een traditie van sterk ondernemerschap binnen de familie Warson, waar met Marc Warson de tweede generatie aan het roer staat. “Het bedrijf is bijzonder snel gegroeid. Tussen 2007 en 2012 groeide de omzet van de commerciële onderneming met meer dan 80% en dit gekoppeld aan een stevige toename van de cash-flow. Dit zijn uitzonderlijke prestaties in de moeilijke economische context van de afgelopen jaren”, aldus  juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (Vlerick Leuven).

De 23 voorgaande laureaten doen het nog uitstekend, wat duidt op de degelijkheid van de strenge selectieprocedure. De eigenlijke prijs, een certificaat en een kunstwerk, wordt op maandagavond 30 september uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg.