Albatros Hospitality – Schone hotelkamers, tevreden gasten

Albatros Hospitality is een full service schoonmaakorganisatie voor de hotelbranche. Als enige bedrijf in Europa richt Albatros zich volledig op schoonmaakwerkzaamheden in hotels. Met een tot in details gestandaardiseerde werkwijze en 37 jaar ervaring, garandeert Albatros Hospitality topkwaliteit in facilitaire dienstverlening.

Nellie Klasen (DGA), Edwin Thijssens (Financieel Directeur) en Olaf van Laere (Algemeen Directeur).

Het schoonmaken in een hotel verschilt wezenlijk van schoonmaakwerk op een willekeurige andere locatie, bijvoorbeeld kantoren. “Het grote verschil is de gastbeleving,” vertelt Olaf van Laere, algemeen directeur van Albatros Hospitality. “De hotelgast ervaart het hotel en die kamer als zijn tijdelijke woning. Dat stelt andere eisen aan het schoonmaken en het vraagt een andere benadering door het schoonmaakpersoneel. Onze mensen leiden we zelf op met een training on-the-job. Al onze medewerkers gaan representatief gekleed in keurige uniforme bedrijfskleding. Belangrijk voor het respecteren van de hoge kwaliteitsnormen is dat we uitsluitend werken met eigen personeel en niet met interims.”

Uitbesteden in België

Albatros Hospitality is sinds eind 2009 actief op de Belgische markt, onder leiding van operationeel directeur Ageeth Split. Met ruim 10 jaar ervaring is zij de aangewezen persoon voor deze functie.

“België is een andere markt dan Nederland. Het fenomeen van werkzaamheden uitbesteden is hier nog veel minder ingevoerd. Als een hotel voor ons kiest, nemen wij de complete housekeeping over, inclusief het management van de cleaning. We richten zelf de linnenkamer en de ruimte voor schoonmaakmiddelen en apparatuur in, volledig volgens ons systeem. Dat is helemaal gestandaardiseerd. Ook de routing van de schoonmaakploeg ligt vast. Dat biedt grote voordelen. Niet alleen organisatorisch maar ook budgettair.”

Het klantenbestand in België begint na een aarzelende start geleidelijk aan te groeien. “Wanneer men ziet hoe wij werken, erkennen de hotels de pluspunten van onze aanpak. Het vertrouwen neemt fors toe. Dat merken we aan alle reacties.” Heeft een hotel een eigen schoonmaakploeg, dan neemt Albatros die volledig over, inclusief alle arbeidsvoorwaarden.

Albatros Hospitality werd in 1974 opgericht door het echtpaar Bosman-Klasen. Na het overlijden van de heer Bosman maakt Nellie Klasen nog steeds deel uit van de directie, samen met algemeen directeur Olaf van Laere en financieel directeur Edwin Thijssens.

Albatros verzorgt de schoonmaak in ruim 150 hotels. De circa 2.900 medewerkers maken dagelijks meer dan 9.000 kamers schoon.

Albatros is een echt familiebedrijf. In Nederland is het onder meer sponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds, een organisatie voor zieke of gehandicapte kinderen en hun ouders. Tweemaal per jaar verzorgen medewerkers van Albatros, inclusief directie, geheel kosteloos een grondige schoonmaakbeurt van alle 15 Ronald McDonald Huizen en Vakantielocaties.

Tel.: 011-75 74 75, info@albatroshospitality.be, www.albatroshospitality.be