De zekere weg voor wie hogerop wil

Voor alle werken die op een bepaalde hoogte moeten uitgevoerd worden, heeft Allift Michielsens het pasklare antwoord om ze efficiënt en veilig te ondersteunen. Het aanbod toestellen is zo gevarieerd, dat hoogte, belasting en gebruikssituatie nauwelijks beperkingen insluiten. Bovendien biedt Allift Michielsens een sluitend serviceprogramma als omkadering voor werken op hoogte.

Lieve Michielsens.

Allift Michielsens ontstond nu 20 jaar geleden vanuit de Antwerpse familiale onderneming Kranen Michielsens. Lieve Michielsens, afgevaardigd bestuurder, en haar echtgenoot Guy Castelain staken al hun enthousiasme en dynamiek in de uitbouw van een afdeling die tot dan slechts een nichebestaan had gekend om er hun eigen trots van te maken. Aanvankelijk bestonden de activiteiten van Allift uit het verhuren van schaarliften, hoogtewerkers en vorkliften.
De keuze voor een eigen gespecialiseerd bedrijf bleek een schot in de roos. Al vlug werd het uitkijken naar een nieuwe en grotere locatie. Er werd onafgebroken geïnvesteerd in nieuw en gevarieerd materiaal. De markt evolueerde ook positief: nadat aanvankelijk hoofdzakelijk de petrochemische industrie aandacht had voor veiligheid en daarom beroep deed op aangepaste werktuigen, werd veiligheid een aandachtspunt binnen steeds meer sectoren. Eind de jaren ‘90 was er echt sprake van een ‘boom’ als gevolg van een strengere wetgeving op het vlak van veilig werken.

Oplossingen op maat voor elke gebruiker
Allift Michielsens beperkt zich niet tot de verhuur en het transport van een zeer gevarieerde waaier hoogtewerkers, schaarliften, verreikers, mobiele hefsteigers en vorkliften in binnen- en buitenland. Het bedrijf is ook erkend invoerder en distributeur van een aantal gerenommeerde A-merken voor werken op hoogte. GSR biedt mobiele hoogtewerkers op vrachtwagen. Voor een aantal modellen volstaat zelfs een rijbewijs B. Voor werken op zeer grote hoogte – tot 112 m – heeft Bronto Skylift de juiste oplossing in de catalogus. Genie biedt dan weer een uiterst uitgebreid gamma hoogtewerkers van kniktelescoop tot rupsen of op aanhangwagen.
Voor alle verkochte merken verzekert Allift Michielsens een waterdichte service en interventie in noodgevallen, on site en/of in de eigen werkplaats. Het serviceteam wordt voortdurend bijgeschoold door de ingevoerde merken.
Voor zorgeloos werken op hoogte zijn er de onderhoudscontracten, die de kopers de beste service tegen de beste prijs verzekeren.
Allift Michielsens verhuurt alle aangeboden toestellen voor werken op hoogte met of zonder geschoold personeel, een hele geruststelling voor de sporadische gebruiker van dit soort werktuigen.

Opleidingscentrum
Daarnaast biedt het bedrijf al 15 jaar een professioneel en tweetalig opgezet opleidingscentrum, waar personen die regelmatig met hefwerktuigen omgaan, gericht worden geschoold voor het behalen van specifieke certificaten, met de focus op veilig werken met de toestellen. Naast het goed uitgeruste opleidingscentrum is er een erkend examencentrum (Bessac/VCA en IPAF), voor het afnemen van de proeven die leiden tot de toekenning van de certificaten.
Allift Michielsens maakt het verschil op vele vlakken: aanbod van toestellen, keuze tussen verhuur of verkoop, service en flexibiliteit, een erkend opleidings- en examencentrum.


Belcrownlaan 3 – bus 1 – 2100 Deurne – T 03 360 99 76 – info@allift.bewww.allift.be