ANTWERPEN – Modewereld viert dubbelfeest in binnenstad

AM-3De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en haar modeafdeling staan aan de vooravond van een groot verjaardagsfeest.

Op 6 juli 2013 was het 350 jaar geleden dat David Teniers de Jonge van Filips IV van Spanje de toelating kreeg om een Academie op te richten in Antwerpen.
Binnen de muren van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen ontstond 300 jaar later de ondertussen wereldberoemde modeafdeling.

Voor dit dubbel verjaardagsfeest slaan de Academie, Antwerpen Open, het MAS, het ModeMuseum, het MHKA en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de handen in elkaar. Vanaf 8 september 2013 staat de Antwerpse binnenstad in het teken van tentoonstellingen, performances, wandelingen en feestelijke publieksevenementen.

Het totaalproject ‘Happy Birthday Dear Academie’ duurt  tot minstens 26 januari 2014. Op zaterdag 7 september wordt het evenement op gang geschoten met een openingsfeest. Wie in juli en augustus al een voorsmaakje wil krijgen , kan iedere donderdag aansluiten bij een zomeravondwandeling.

www.happybirthdaydearacademie.be