Astena Business Software voor bouw- en installatiesector

“Het komt erop aan projecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren”

Hoe houdt u als bedrijfsleider van een aannemings- of installatiebedrijf uw administratie onder controle? Communiceren uw boekhouders met de projectleiders of werkt ieder op zijn eigen eiland? Een vlotte integratie van alle administratieve processen biedt zonder twijfel een meerwaarde voor uw firma. Precies daarom ontwikkelde Astena het softwarepakket Astena Comfort.

Wim Vandesompele: “Zowel in grote als kleine ondernemingen heerst vaak een eilandencultuur.”

Astena vergemakkelijkt de bedrijfsvoering van bouw- en installatiebedrijven. “We kennen die sector door en door en hebben de telkens terugkerende vragen gestandaardiseerd in ons softwarepakket Astena Comfort,” vertelt Wim Vandesompele, managing director. “Boekhouding, magazijn- en projectbeheer, zelfs calculaties, planningen en vorderingsstaten: het zit allemaal in ons programma. Daardoor hebben onze klanten voor hun administratie geen enkel ander softwarepakket meer nodig.”

Eilandencultuur doorbreken
Dankzij de release van de nieuwe versie NAV2013 is Astena Comfort nu ook perfect toegankelijk voor minder grote ondernemingen. “Zowel in grote als kleine ondernemingen heerst vaak een eilandencultuur,” weet Wim Vandesompele. “De beschikbare informatie is dikwijls niet geïntegreerd, waardoor medewerkers ze vaak verschillende keren moeten invoeren in hun systeem, afzonderlijk van elkaar. Daarom boeken bedrijven onmiddellijk efficiëntiewinsten met Astena Comfort. Zeker in economisch moeilijke tijden als vandaag komt het erop aan om projecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren om de winst op peil te houden. We spelen tevens een zeer belangrijke rol op het vlak van analyse, implementatie en opleiding van de softwareoplossing.”

Een nieuw tijdperk
Dankzij de snelle technologische evoluties en de bijgevolg eveneens snel evoluerende IT-markt, is Wim Vandesompele ervan overtuigd dat we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. “Nieuwe software zoals Windows 8, NAV2013 en Office 2013, gekoppeld aan nieuwe trends waaronder tablets, cloudcomputing, … luiden inderdaad een nieuw tijdperk in. De nieuwe technologieën zullen ervoor zorgen dat we nog beter kunnen samenwerken, iets waar vooral ook de bouwsector zal kunnen van profiteren. Die sector kent immers traditioneel de tweedeling tussen werken op kantoor en werken op de werf. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de bouwsector een early adaptor was van de gsm. Dat zal nu niet anders zijn.”

Dulle-Grietlaan 17/8 – 9050 Gentbrugge – T 09 272 73 60 – info@astena.be – www.astena.be