ATF wegenbouw – De juiste weg naar een feilloze service

ATF uit Antwerpen (Zandvliet) bouwt al meer dan een halve eeuw – letterlijk – aan de weg. Dat de firma niet altijd even zichtbaar aanwezig is in het straatbeeld, heeft alles te maken met haar specialisatie. Ruim 60% van de omzet haalt ze uit opdrachten op dikwijls afgeschermde sites van chemische en petrochemische bedrijven in het Antwerpse havengebied.

Mieke en Leon Frijters.

Kees Frijters zette ATF in 1960 in de steigers als wegenbouwbedrijf. Vandaag staan zoon Leon en dochter Mieke aan het roer van de firma, waar een honderdtal goed opgeleide medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven. Mieke Frijters: “ATF is een familiebedrijf pur sang. Korte lijnen, een vlakke structuur, veel overlegmomenten, betrokkenheid,… Nieuwe werknemers krijgen bijvoorbeeld een peter toegewezen, die hen wegwijs maakt in het reilen en zeilen van de onderneming.”

Opdrachten efficiënt en degelijk uitvoeren, daar draait het dan ook om. Dat ATF opvallend weinig verloop kent, biedt industriële opdrachtgevers bovendien continuïteit en zekerheid.

Aanneming in brede zin

Vandaag beheerst ATF een brede waaier van activiteiten. “Algemene grondwerken, rioleringswerken en wegenwerken,” somt Leon Frijters op. “En we zijn onder meer specialist in bodemsaneringen, grond- en puinrecycling en tijdelijke opslag van uitgegraven bodem. In al deze vakgebieden houden we voortdurend de vinger aan de pols van de nieuwste evoluties. Zo ontwikkelen we zelf innovatieve activiteiten, als we daarmee een klant verder kunnen helpen.”

Een woord is een woord

De grootste chemische en petrochemische bedrijven in de Antwerpse haven doen al 45 jaar een beroep op de expertise van ATF. Dat is geen toeval. “Wij investeren in topmensen én topmateriaal,” vertelt Leon Frijters. “Wij denken mee met de opdrachtgever en reiken proactief oplossingen aan. En vooral: wij houden ons aan afspraken, termijnen worden gerespecteerd.” Die aanpak vergt een gedegen organisatie en een goede communicatie met de klant. Daarom stelt ATF per werf één medewerker aan als vast aanspreekpunt. Een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding en een 24/24 uur service maken het aantrekkelijke aanbod rond.

‘Safety first’

Kwaliteit, milieu en veiligheid: bij ATF zijn het allesbehalve holle woorden. De firma investeerde in een efficiënt managementsysteem en alle medewerkers zijn getraind om veilig te werken.

ATF is bovendien als een van de enige in de sector gecertificeerd met een VCA Petrochemie attest. “Dat houdt in dat onze onderaannemers, net als wij, aan de strengste normen beantwoorden,” vertelt Mieke Frijters. “Bij een opdracht stellen we steevast twee prioriteiten: het respecteren van de veiligheidsregels en het werken volgens de eisen van onze klant.”

Zie je mij? Zie ik jou?

Vaak gebeuren er op de weg of op de bouwplaats ongelukken met graafmachines, tractoren of trucks omdat weggebruikers en bestuurders elkaar niet goed zien. Daarom nam ATF het initiatief om op alle graafmachines, wielladers, vrachtwagens, walsen, tractoren, … een ‘zie je mij, zie ik jou – dode hoek’ sticker te kleven. Het doel? Iedereen in de werfzone bewust maken van de grote dode hoek van de machines en zo de veiligheid bevorderen.

Putsebaan 5, 2040 Zandvliet
Tel.: 03-568 69 49, Fax: 03-568 05 73
info@atf.be, www.atf.be