B.L.I.T.S. – “Chauffeurs bedienen heftrucks vaak verkeerd”

Het bedrijf B.L.I.T.S. uit Ramsel leert chauffeurs en magazijniers op een veilige en doordachte manier hun hijsmachines te bedienen.

Jean-Pierre Devos.

“Schade voorkom je door de hef- en hijstoestellen te gebruiken zoals het hoort,” zegt zaakvoerder Jean-Pierre Devos van B.L.I.T.S. Sinds 1993 leert hij, samen met een groep ervaren lesgevers, chauffeurs en magazijniers hoe ze op een veilige en doordachte manier met de vorkheftruck, de rolbrug, de laadkraan, de hoogwerker, de verreiker of de containerstacker moeten werken. “Vaak bedienen de werknemers hun heftrucks of andere hijsmachines verkeerd waardoor het risico op ongelukken of schade aan materialen op de werkvloer veel groter is.”

Gecertificeerde opleiding

In de gebouwen van het opleidingscentrum in Ramsel heeft de man twee simulatieruimtes ingericht waarmee de cursisten hun theoretische kennis in de praktijk toepassen. “Onze VCA-gecertificeerde opleidingen bieden plaats aan 12 personen per sessie, in Zulte acht. Voor de cursussen van de specifieke lasten gaan we tot bij de klant.” B.L.I.T.S. leidt jaarlijks ongeveer 4.500 chauffeurs en magazijniers op. Het bedrijf werkt zowel voor kmo’s als multinationals.

Technische knowhow

Zit de machine niet in het vormingsaanbod van B.L.I.T.S.? “Geen probleem. Met onze technische knowhow ontwikkelen we voor die machine zelf een opleiding,” besluit Devos.

G. Vandenheuvelstraat 131 bus A, 2230 Ramsel
Tel.: 016-57 11 47, www.blitsnv.be