BE-Trans – “Alle soorten containers van en naar alle Europese havens”

In 1998 doorkruiste Bert Vranckx als zelfstandig chauffeur Europa met één trekker en oplegger. Anno 2012 behoort BE-Trans met 100 trekkers en 170 opleggers tot de grootste containervervoerders van het land. Onlangs kocht het bedrijf een groot deel van de voormalige site van Alcatel in Geel om er nieuwe kantoren en magazijnen voor opslag en overslag te bouwen. Eigenaar Bert Vranckx: “Niets moet, alles mag. We willen niet noodzakelijk de grootste zijn, wel de meest betrouwbare.”

Gunter Vranckx, Astrid Krieckemans, Bert Vranckx en Jan Boonen.

De vier planners van BE-Trans hebben elk acht grote schermen voor zich. Ze zijn constant in contact met alle chauffeurs. Zaakvoerder Bert Vranckx begroet me hartelijk terwijl we samen het tafereel gade slagen. “Zij vormen het kloppend hart van het bedrijf,” vertelt hij. “De planners leggen elke dag een complexe puzzel waarbij de vorm van de puzzelstukjes steeds verandert. Van ’s morgens vroeg 5.30 uur tot ’s avonds 22 uur is het hier permanent bemand. Daarnaast zijn we 24 uur op 24, zeven dagen op zeven bereikbaar.” Meteen voegt hij eraan toe dat het succes van BE-Trans het resultaat is van teamwork binnen het hele bedrijf. “Iedereen is belangrijk en speelt zijn rol. De administratie, de boekhouding, de chauffeurs, onze salesmanager … We werken hier allemaal met dezelfde drive. Als zaakvoerder sta ik niet boven mijn mensen, maar werk ik er middenin.”

Alle containers, alle havens

Wanneer we peilen naar de reden van de snelle groei, dan heeft Bert Vranckx een duidelijk antwoord. “Gezond boerenverstand,” stelt hij. “De afgelopen drie à vier jaar veranderde het containerlandschap volledig, mede onder druk van de economische crisis. Professionaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn – nog meer dan vroeger – de orderwoorden. Onze hele organisatie is hierop gericht. Zo rijden we letterlijk met alle soorten containers en beperken we ons niet tot enkele types. Verder doen we alle Europese havens aan. We focussen ons dus niet alleen op de klassiekers vlakbij zoals Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam, maar doen ook dagelijks bijvoorbeeld Marseille en Le Havre aan. Elke begin- en eindbestemming in Europa is mogelijk. Onze klanten weten dat wij altijd een oplossing in huis hebben.”

Extra services

BE-Trans biedt aanvullend op het containertransport extra logistieke diensten aan. “Ook het stuffen en strippen en de einddistributie kunnen klanten aan ons overlaten. Sinds kort beschikken we ook over huifwagens met coil. Verder investeren we in magazijnruimte voor stockage en overslag.” Ook op vlak van technologie staat BE-Trans aan de top. “Al onze opleggers zijn uitgerust met track & trace, belangrijk voor de veiligheid van de vaak zeer kostbare ladingen.”

IZ Geel-West zone 2 – Klaus-Michael Kuehnelaan 7 – 2440 Geel
T 014 57 50 00 – info@be-trans.be – www.be-trans.be