Bolckmans, utiliteitsbouw – “Hoe krap ook de deadline, wij klaren tijdig de klus”

De juiste kwaliteit én opgeleverd volgens de afgesproken datum. Deze twee elementen vormen belangrijke steunpilaren onder het succes van utiliteitsbouwer Bolckmans. “Onze klanten – of het nu gaat om een bedrijfsleider van een kmo, een havenbedrijf of een projectinvesteerder – mogen op hun twee oren slapen. Zonder toe te geven op de kwaliteit, klaren wij tijdig de klus,” vertelt commercieel directeur Bob Mertens.

Bob Mertens.

Met enkele recente of lopende werven als voorbeeld laat commercieel directeur Bob Mertens zien hoe Bolckmans de elementen kwaliteit en timing concreet invult. “Op de site van de voormalige conservenfabriek Picolo in Stabroek wilde de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zijn tweede Belgische vesting openen. Wij kregen de opdracht om een nieuw gebouw wind- en waterdicht af te leveren. De openingsdatum lag vast op 26 oktober. Zoals zo vaak in België lieten de vergunningen op zich wachten en was er vertraging door archeologische onderzoeken. Daardoor konden wij pas begin augustus voluit starten met de werken. Nauwelijks drie maanden later stond de eerste klant aan te schuiven aan de kassa.”

Snel werf opstarten

Voor het slagen van dit huzarenstuk verwijst Bob Mertens naar de interne organisatie van Bolckmans. “Dankzij onze schaalgrootte kunnen wij zeer snel een werf opstarten en flexibel de nodige manschappen inzetten. Daarnaast houden we veel delen van het project in eigen hand. Zo doen we zelf de volledige werfvoorbereiding en de structuurberekeningen. In onze werkplaatsen vervaardigen eigen medewerkers de nodige staalstructuren. Voor beton en hout werken we nauw samen met vaste partners. Op de werf staan onze mensen in voor de funderingen, de gevels, de oprichting van de structuren en het dak. We willen alles zo snel mogelijk wind- en waterdicht hebben, zodat de technieken kunnen starten. Bij Albert Heijn werkten we daarvoor nauw samen met hun eigen afwerkingsdienst.” Op dezelfde site waar Albert Heijn zijn vestiging opende, realiseert Bolckmans het Picolo-project. “Dit investeringsproject combineert een winkelcentrum met verschillende achterliggende kmo-units, opgeteld goed voor 27.000m².”

De juiste kwaliteit

Bolckmans werkt snel, maar nooit ten koste van de kwaliteit. “Wij spelen heel gericht in op de eisen van de klant. Een havenbedrijf verwacht voor een warehouse vooral een maximaal ruimterendement, robuustheid en stevigheid, terwijl de showroom van een autodealer tot in de kleinste details afwerking vereist. Dankzij onze jarenlange ervaring met het bouwen van zowel warehouses, kantoorcomplexen, showrooms als productievestigingen – of alle mogelijke combinaties daarvan – weten we exact wat een bouwheer verwacht.”

Een mooi voorbeeld vormt de bouw van een warehouse voor Schelde-Natie op de Opel-site in de haven van Antwerpen. “Het gaat hier om een gigantisch project van in totaal 67.000m². Een centrale, zeer transparante middengang verbindt twee grote opslaghallen met vele brandwanden. Dit megaproject laat perfect zien waartoe we in staat zijn.”

Bouwheer en architect

Voor elk project vertrekt Bolckmans vanuit één missie. “We willen de bouwheer zo tevreden maken dat hij voor zijn volgend bouwproject opnieuw voor ons kiest. Bijna blindelings als het ware. De klanten waarvoor wij werken – ondernemers, investeerders en havenbedrijven – lopen bij wijze van spreken constant rond met nieuwe bouwplannen. Zij gaan enkel in zee met bedrijven die zonder risico’s hun investering laten renderen. Onze slogan heet niet toevallig ‘Vertrouwen inbouwen’.”

Ook met de architecten streeft Bolckmans naar een hechte relatie. “We streven een gezamenlijk doel na: de bouwheer dienen. Het verheugt me enorm dat verschillende architecten ons bij hun klanten aanprijzen. Toch een enorm teken van vertrouwen.” Bolckmans werkt graag volgens het principe van bouwteam. “In deze formule zitten wij als aannemer vanaf de eerste minuut mee aan tafel met de bouwheer en de architect. Onze expertise rendeert dan optimaal.”

Service na de oplevering

Niet alleen de eerste minuut telt voor Bolckmans, ook wat volgt na de oplevering. Binnen Bolckmans bestaat een autonome afdeling die zich richt op ‘service’. “Utiliteitsgebouwen – het woord zegt het zelf – worden intensief gebruikt. Dan gaat er onvermijdelijk al iets stuk. Onze serviceteams garanderen een snelle interventie.” De afdeling ‘renovaties en uitbreidingen’ richt zich dan weer op uitbreidingen of industriële renovaties. “Zonder dat een bedrijf de deuren moet sluiten, moderniseren of transformeren we op korte tijd het uitzicht van een volledig bedrijfsgebouw,” besluit Bob Mertens.

Deel van een groter geheel

Bolckmans uit Hoogstraten maakt al meer dan 15 jaar deel uit van de Nederlandse bedrijvengroep ASVB. Sindsdien liet de utiliteitsbouwer een stevige groei optekenen, ook tijdens de crisisjaren. Binnen de overkoepelende groep van bijna twintig bouwgerelateerde ondernemingen behoort Bolckmans tot de grootste dochterbedrijven met 75 administratieve medewerkers en 100 mensen op de werf.

Industrieweg 4, 2320 Hoogstraten
Tel.: 03-314 30 40, Fax: 03-314 45 59
info@bolckmans.be, www.bolckmans.be