Boon Edam – Doordenken over draaideuren

“Het is wat gek om achter een uitnodigende draaideur een strenge securitydesk te plaatsen. We denken mee met de klant over een totaalconcept. Hoe richten we de inkomhal af op wat hij wil bereiken?” Jeroen Anthonis is zaakvoerder van Boon Edam in Herentals, producent van automatische draai- en schuifdeuren en van toegangscontroledeursystemen. “We zijn er bij voorkeur bij vanaf de eerste bouwplannen.”

Jeroen Anthonis: “Wij zullen de eindklant proactief benaderen en adviseren om een maximale klanten- tevredenheid te realiseren.”
Jeroen Anthonis: “Wij zullen de eindklant proactief benaderen en adviseren om een maximale klanten- tevredenheid te realiseren.”

Een bedrijf dat een nieuw gebouw plaatst, denkt best al eens na over zijn inkomhal. Staat comfort en energiebesparing centraal of is het de beveiliging. Willen we de klant slim in een bepaalde richting doen bewegen? Besparen we op baliepersoneel door automatische toegangscontrole? Hoe doen we dat zonder mensen af te schrikken?

Bij die vragen kan Boon Edam helpen, maar dus liefst van bij de start. “Een draaideur valt onder de buitenbouw, securitysystemen tot het interieur. Daarom worden we voor die beveiliging soms pas in een tweede fase ingeschakeld en dat is zonde. Zijn wij er van bij het begin bij, dan kunnen we een concept uitwerken voor een ‘totale inkom’,” legt Jeroen Anthonis uit. Boon Edam werkt wel zelden rechtstreeks met de eindgebruiker. De bouwfirma schakelt hen doorgaans in. “Toch zullen wij de eindklant proactief benaderen en adviseren om een maximale klantentevredenheid te realiseren.”

TQ Blu Radisson Sas EU Hotel Bxl 001_lowBoon Edam Bvba is een dochterbedrijf van het Nederlandse hoofdkantoor in Edam en bestaat er liefst 140 jaar. Het bedrijf is er zelfs koninklijk toeleverancier. In Herentals is Boon Edam sinds 2003 actief, het dekt hier de Belux-markt. Er zijn ook productievestigingen in de Verenigde Staten en China, die de Amerikaanse en Aziatische markt bedienen. Nederland staat in voor Europa en Afrika.
Boon Edam biedt in de Belux draai- en schuifdeuren en toegangscontroledeursystemen en houdt er alles in eigen beheer. De klant kan dus voor advies, aankoop, installatie en onderhoud op één adres terecht.

“Schuifdeuren zijn vooral interessant voor kleinere winkels. Draaideuren zijn er eerder voor grotere kantoren, shoppingcentra, ziekenhuizen en hotels. Wij hebben bijvoorbeeld de meeste grootbanken en vele Belgische en Europese instellingen in portefeuille,” zegt Jeroen Anthonis.

Owner: AG Real Estate, Occupant: GDF Suez-Electrabel, Architect:M & J-M Jaspers – J. Eyers & Partners, Photographer: A.M. Battheu/T. Van de Velde
Owner: AG Real Estate, Occupant: GDF Suez-Electrabel, Architect:M & J-M Jaspers – J. Eyers & Partners, Photographer: A.M. Battheu/T. Van de Velde

De toegangscontroledeursystemen van Boon Edam variëren van ‘low’ risk, zoals kleine metalen poortjes, tot ‘high risk’, zoals banksluissystemen, waarin je pas een deur kan openen als een vorige deur achter je dichtvalt. “Wij bekijken met de klant wat hij uiteindelijk wil bereiken. Als zijn eigen klanten meer op comfort dan veiligheid zijn gesteld of vice-versa, zullen wij een aangepaste oplossing voorstellen.” Daar in Herentals zijn ze nog niet deurgedraaid.

boon edam logo green-black [Converted]Welvaartstraat 14-1-Bus 12 – 2200 Herentals  – T 014 21 67 17 – info@boonedam.bewww.boonedam.be