BrightEye® – Een ‘klare kijk’ op bedrijfsprocessen

Lieven Decorte en Peter Anckaert.
Lieven Decorte en Peter Anckaert.

BrightEye® optimaliseert al tien jaar productie- en logistieke processen in verschillende sectoren.

“MEScontrol.net bestaat uit configuratiemodules voor processen, machines en producten,” legt sales en marketing director Peter Anckaert uit. “Daarnaast omvat het een reeks complementaire modules met focus op de kritische aspecten in de bedrijfsvoering. Het programma kan zowel gekoppeld worden aan het bestaande ERP-systeem als aan de controllers op de werkvloer.” Zo kunt u stap voor stap alle processen in kaart brengen en optimaliseren. “In tegenstelling tot een ERP-systeem maakt de MES-oplossing gebruik van objectieve en actuele data die in realtime beschikbaar zijn.”

Van kmo tot multinational
Met MEScontrol.net kunnen bedrijven met eigen IT-teams de keuze maken zelf de gedeeltelijke of volledige integratie uit te voeren. Bij andere voert BrightEye® de opdrachten uit op projectbasis, met een aanzienlijke meerwaarde voor uw bedrijf.

ERP + MES = efficiëntie
MEScontrol.net resulteert onder meer in kortere productietijden en drastisch kortere omsteltijden. De implementatie van een MES-systeem doet de productiviteit met 20 tot 30 % stijgen.“MES en ERP zijn twee verschillende, maar complementaire systemen,” vertelt Peter Anckaert. “Dankzij MES wordt ERP sterk geoptimaliseerd zodat beslissers op elk moment flexibel kunnen inspelen op de reële situatie aan de productielijnen, in de verpakking of in het magazijn.”

Energiebeheer per product
MEScontrol.net werd technisch volledig doorgelicht en gekozen tot ‘Best in Class’ MES systeem op de markt. Daaruit groeide een partnership met Multinational Schneider Electric. Waardoor BrightEye® nu ook de volledige energiemonitoring van ‘plants’ in kaart brengt en het energieverbruik per product en per operatie registreert.

DEF.inddBeversesteenweg 561/2 – 8800 Roeselare – T 051 26 32 10 – info@brighteye.bewww.brighteye.be