Businesstip: vijf tips voor online succes

Blog en je wordt gevonden!

Stefan Vanluyten_low
Stefan Vanluyten.

Tip 1: Ga voor kwaliteit
“Een evidentie, maar toch: elke tekst is in eerste instantie bedoeld voor de lezer. Ook online. Oké, Search Engine Optimization (SEO) is onontbeerlijk om beter gevonden te worden in Google. Maar denk eerst aan de inhoud en de kwaliteit van je boodschap. Een kwaliteitsarme tekst doet wenkbrauwen fronsen. Ook al is hij op-en-top SEO.”

Tip 2: Wees informatief
“Een beetje zoals hierboven: een blog starten om je vindbaarheid in Google te vergroten, is natuurlijk een slim idee. Maar hoe breng je de boodschap over? Ga niet te ver in het promoten van je bedrijf. Wees niet te ‘reclamerig’. Als je echt goed bent in wat je doet, is dat tussen de regels te lezen. Geef advies en praktische tips, zodat de lezer je leert kennen als expert, en spoor je lezers aan om vragen te stellen.”

 Tip 3: Volg het laatste recept van Google
“Google past dikwijls zijn algoritme aan. Dat ‘recept’ bepaalt de ranking van de zoekresultaten. De laatste update, Hummingbird, focust nog meer op de mobiele internetgebruiker. En die typt of spreekt (via Voice Search) volgens Google eerder vragen in dan keywords. Dus: ‘Waar kan ik mijn fiets laten herstellen?’ in plaats van ‘fietsenmaker Hasselt’. Keywords zijn nog steeds van belang, maar verwerk ze in een goede context. Ook hier: alles om de internetgebruiker een optimale zoekervaring te verzekeren.”

Tip 4: Lay-out doet ertoe
“Heb je nog niet genoeg lezers? Dan ligt het probleem misschien wel bij de lay-out. Met enkele kleine aanpassingen krijg je al goede resultaten. Maak je teksten overzichtelijk: niet te lang, met onderlijnde én aanklikbare kernwoorden en alinea’s die niet meer dan drie regels tellen.”

Tip 5: Blog met regelmaat
“Wil je de aandacht van je blogbezoekers vasthouden, post dan maandelijks of wekelijks een nieuw blogitem. Op veel blogs en websites kan je posts inplannen. Zo hoef je je er maar een paar keer per jaar mee bezig te houden!”

Lees nog meer tips op Blogschrijven.be