Contralo – Belgische onderneming met wereldwijde tentakels

Contralo nv werd in 1993 opgericht door Duitse aandeelhouders. Twee jaar later wordt Marc Denis benoemd als gedelegeerd bestuurder. In 1997 neemt hij de aandelen volledig over en laat hij het bedrijf uitgroeien tot de Top 5.000 van Belgische ondernemingen. Met 22 vaste medewerkers behoort Contralo tot de kleinere bedrijven op de internationale logistieke markt. Op het vlak van omzet en behandeld volume is de onderneming echter een van de grotere spelers in deze sector. Contralo mag dan ook met recht en reden een vaste waarde in de logistieke wereld genoemd worden.

Contralo biedt zijn klanten internationale logistieke expertise en een snelle en betrouwbare service. “Onze wereldwijde erkenning is het resultaat van jarenlange inspanningen om onze specifieke visie te realiseren: Architects Reflecting Worldwide Logistics,” vertelt zaakvoerder Marc Denis. “Contralo is wereldwijd inzetbaar en staat voor een professionele logistieke dienstverlening van A tot Z. Wij besturen heel Europa vanuit het Antwerpse kantoor. Slechts 5% van onze klanten is Belgisch, de overige 95% komt uit andere landen.”

Pure dienstverlening
Contralo verzorgt neutraal multimodaal transport, met andere woorden containertransport per spoor, lucht, zee en weg. “Onze efficiënte medewerkers, die perfect viertalig en bijzonder goed opgeleid zijn, gaan voor elke klant steeds op zoek naar de beste logistieke oplossing. Dankzij onze flexibiliteit kunnen we ons bovendien op korte termijn aanpassen aan de noden en wensen van de klant. Resultaat: een volledig gepersonaliseerde dienstverlening mét toegevoegde waarde.”

Kwaliteit voorop
“Kwaliteit in alles wat we doen, dat is ons motto. We zijn dan ook bijzonder trots dat we in 2003 het ISO 9001:2008 certificaat in de wacht sleepten. Bovendien zullen we dit jaar ook de Authorised Economic Operator status behalen, of kortweg AEO.”

Conflex
De laatste jaren heeft Contralo zich gespecialiseerd in bulk liquids. “We hebben hiervoor een nieuw systeem op de markt gebracht: Conflex powered by Contralo, het kostenbesparend alternatief voor het transport van vloeistoffen in bulk. Met dit concept bespelen we dus een echte nichemarkt. Door onze jarenlange expertise op het vlak van belading en infitting van flexitanks, kunnen we onze klanten deze specifieke service aanbieden. Conflex omvat de dienstverlening zoals onze klanten die van Contralo gewoon zijn, maar dan gekoppeld aan het gebruik van de beste materialen inzake flexitanks. Om onze klanten in deze specifieke materie optimaal te kunnen assisteren, beschikken we uiteraard over speciaal opgeleide vakmensen.” “Momenteel focussen we ons met Conflex nog op Europa, maar binnenkort wensen we dit systeem ook wereldwijd op touw te zetten.”

Toekomstmuziek
Contralo is een bedrijf in volle groei. Begin dit jaar werd het Antwerpse kantoor uitgebreid en gerenoveerd. “We kunnen in deze vestiging aan de Rijnkaai rustig groeien tot een 35-tal vaste medewerkers. Daarnaast onderzoeken we of er mogelijkheden zijn om een kantoor te openen in Singapore. Die vestiging zou ons dichter bij de Aziatische markt moeten brengen. En ook de optie van een kantoor in Dubai wordt grondig bestudeerd. Van daaruit zouden we ons voornamelijk focussen op het Midden-Oosten,” aldus nog Marc Denis.

Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen
Tel.: 03-205 90 50, Fax: 03-226 95 39
contralo@contralo.be, www.contralo.be