DDM Consulting – One-Stop-Shop voor contactcenter-oplossingen

DDM Consulting uit Turnhout ontwikkelt, implementeert en onderhoudt softwareoplossingen op maat voor ondernemingen met grote contactcenters. DDM heeft alle competenties in huis om klanten een totaaloplossing te bieden.

Leon Theuns.
Leon Theuns.

Contact centers verwerken alle digitale contacten met de buitenwereld. Denk bijvoorbeeld aan servicedesks, helpdesks, salesdesks, enzovoort. Grote structuren, zoals bank- en verzekeringsmaatschappijen en telecom- en elektriciteitsbedrijven, doen een beroep op DDM Consulting om die contacten efficiënt te laten verlopen.

Meerwaarde door efficiëntie
“Wij installeren de toonaangevende Genesys software, ontwikkelen waar nodig bijkomende programma’s en implementeren zo een intelligente oplossing op maat,” legt CEO Napoleon Theuns van DDM Consulting uit. “Bij een inkomende oproep is het profiel met de relevante gegevens van de oproeper meteen bekend en wordt hij automatisch doorverwezen naar de meest geschikte front- of backoffice medewerker. Het systeem bevordert de efficiënte verwerking, de kwaliteit van de gesprekken én de productiviteit van de contactcenters.“

Ruime pool
Met een pool van een twintigtal gespecialiseerde medewerkers kan DDM Consulting totaaloplossingen bieden, snel grote projecten implementeren en desgewenst de systemen van grote bedrijven 24/7 beheren. Een unicum in de markt.

ddm_logo_vector_transparantCampus Blairon 488 – 2300 Turnhout – T 014 40 50 10 – info@ddmconsulting.euwww.ddmconsulting.be