Trafuco – “De Antwerpse haven is onze tweede thuis. Nu ook letterlijk.”

Dankzij de brede waaier aan activiteiten in de logistieke sector is Trafuco vrijwel op elk moment actief in de Antwerpse haven. Sinds midden vorig jaar beschikt dit transportbedrijf uit Schelle zelfs over een eigen uitvalsbasis van 25.000 m² in het hart van de haven (Schouwkensstraat 10).

AM60-Trafuco_02_low“We bieden een globale service, toch zijn onze activiteiten nauw verbonden met de Antwerpse haven,” zo vertelt eigenaar en CEO Marc Van den Broeck.

“Eén van onze belangrijke logistieke diensten is het transport van zeecontainers binnen de Antwerpse haven – docktractie – en korte afstanden daarbuiten. Deze containers bevatten verpakte goederen of liquide stoffen in flexibags en tankcontainers. We werken zowel inbound als outbound.” Naast containers is Trafuco specialist in het vervoeren, laden en lossen van liquide vloeistoffen, waaronder chemische stoffen, alle soorten smeeroliën en afvalstromen en petroleumproducten. “Uiteraard hebben veel van deze klanten een vestiging in de Antwerpse haven.”

Bunkeren
Een derde belangrijke activiteit is het bunkeren van schepen met smeerolie. “Dit gebeurt met tankwagens of eigen bunkerschepen, een zogeheten barge. Een zeeschip wacht niet, wat betekent dat we 7 dagen op 7, 24 uur op 24 paraat staan. We bieden op dit vlak een totaalservice aan de petroleummaatschappijen die ons voor deze opdrachten inschakelen.”

Trafuco beschikt voor zijn vrachtwagenchauffeurs tevens over een eigen opleidingscentrum dat ook openstaat voor derden.

Logo_TrafucoMolenberglei 6 − 2627 Schelle − T 03 844 69 69 – info@trafuco.bewww.trafuco.be