De Olifant – Verf- en isolatiespecialist maakt brokken dankzij sterke prijs-kwaliteitverhouding

“De Olifant maakt brokken in de verf- en isolatiewereld …” Nee, dit is geen quote uit een surrealistisch sprookje, wel een verwijzing naar het succesverhaal dat bouwverf- en gevelisolatieleverancier De Olifant al bijna 20 jaar schrijft. Kwaliteit, een scherpe prijs en een voorbeeldige service lopen als rode draad doorheen het draaiboek van deze Antwerpse speler.

Johan Rutgeerts.
Johan Rutgeerts.

“We beleven uitdagende jaren,” beklemtoont medezaakvoerder Johan Rutgeerts. “Al jaren vormen we een vertrouwd aanspreekpunt voor kleine en middelgrote schildersbedrijven dankzij ons kwalitatief en innoverend productaanbod. Bovendien kunnen klanten hier dagelijks terecht voor technische adviezen en ondersteuning. Regelmatig slagen we er in hen nieuwe projecten aan te bieden. Via een direct contact met onze klanten proberen we hen mee te stuwen naar een hoger niveau.”

Een doelstelling die De Olifant zo ter harte neemt dat vandaag ook grote schildersbedrijven de weg vinden naar hun showrooms. “We zijn hier klaar voor omdat we over een degelijke buitendienst beschikken. Maar let wel: we willen iedereen voortreffelijk blijven bedienen binnen ons doelsegment. De kleine en middelgrote klanten blijven daar evenzeer deel van uitmaken.”

DeOlifant_08_lowCaparol
Naast bouwverven is ook gevelisolatie een sterk groeiende markt, vanwege onder meer de lagere stookkosten en CO2-uitstoot. “Niet enkel particulieren, maar ook vooral de projectmarkt – van openbaar tot privé – maakt gretig gebruik van het systeem. Het is zowel in nieuwbouw als renovatie interessant. Bij renovatie vraagt het meer aanpassing, maar je kan een oude woning perfect omtoveren tot een totaal nieuw en modern gebouw. DAW-dochter Caparol Belgium is een van de belangrijkste spelers op deze markt. Alle concurrenten werken via rechtstreekse distributie, maar Caparol doet dit via zijn dealernetwerk. Als dealer staan wij veel dichter bij de klant (verwerker of architect), wat tot erg mooie resultaten leidt.”

DeOlifant_07_lowAfgelijnde productkeuze
De afgelijnde productkeuze die De Olifant vanaf dag één maakte, werpt vandaag zijn vruchten af. “Onze groei veroorzaakt grotere volumes. Dankzij ons strikte aanbod vermijden we stockproblemen, hebben we steeds ‘verse’ producten in de aanbieding en kenmerkt onze voorraad zich door een hoge rotatiegraad. We verkopen enkel merken waar we voor 200 % achter staan.”
Een mooi voorbeeld van deze filosofie is opnieuw de hechte samenwerking met Caparol Belgium. “Het grootste Europese professionele verfmerk dat erg dynamisch en innovatief investeert. Het is stimulerend een tandem te mogen vormen met een dergelijke copiloot,” besluit Johan.

Constante groei van 30 %
De Olifant beschikt zowel in Wommelgem (1200 m²) als Wilrijk (600 m²) over een winkel. De voorbije vier jaar realiseerde het bedrijf telkens een groei van 30 %. De Olifant telt 17 medewerkers.

deolifant_logo_GD_positief_horizontalHerentalsebaan 705 – 2160 Wommelgem – T 03 485 58 92  – info@deolifant.com
Kernenergiestraat 51 – 2610 Wilrijk – T 03 899 66 74 – wilrijk@deolifant.com
www.deolifant.com