Dominique Tombeur blijft voorzitter FEVE

Dominique Tombeur
Dominique Tombeur
De Belg Dominique Tombeur (54) is herverkozen als voorzitter van de Europese federatie voor producenten van verpakkingsglas (FEVE). Tombeur is vice-president Marketing & Communicatie van O-I Europe, een van de wereldleiders op het vlak van verpakkingsglas voor de voedings- en drankenindustrie.

Hernieuwde dynamiek
Dominique Tombeur heeft voor een hernieuwde dynamiek gezorgd binnen de beroepsfederatie FEVE, die meer dan 60 bedrijven bundelt uit de glasverpakkingsindustrie. Zo werd onder zijn impuls zopas ‘Friends of Glass’ (www.friendsofglass.com) gelanceerd, een bewustmakingscampagne voor Europese consumenten.

“Zes op de tien consumenten besteedt tijdens het winkelen aandacht aan de milieuvriendelijkheid van de verpakking,” legt Dominique Tombeur uit. “Glas is het enige verpakkingsmateriaal dat 100% recycleerbaar is. Een belangrijke troef dus voor onze industrie.”

“We moeten er vanuit de sector dan ook alles aan doen opdat àl het glas ook daadwerkelijk wordt gerecycleerd. Met de campagne ‘Friends of Glass’ willen we consumenten de helden maken van deze uitdaging.”