DS Engineering – Ruggengraat voor elk bouwproject

DS Engineering vormt als studiebureau met jarenlange ervaring de onmisbare schakel tussen de creativiteit van het architectenbureau en het vakmanschap van de uitvoering door de aannemers. 

DS-Engineering_AM59-109-7_low
ir. Michaël De Smet en ir. Harry De Smet: “Via vaste externe partners bieden we onze klanten ook veiligheidscoördinatie, EPB-verslaggeving en studiewerk voor technieken. Klanten stellen de bundeling van deze services erg op prijs.”

DS Engineering is een bouwkundig ingenieursbureau dat de volledige studiewerken voor stabiliteit verzorgt. Als studiebureau is het vertrouwd met alle facetten van zowel beton- als staalbouw, de berekening van overspanningen en overkragingen. DS Engineering levert zijn diensten voor nieuwbouw en rennovatieprojecten, voor alle vormen van residentiële, industriële en openbare bouwprojecten.

Economisch rekenen
DS Engineering geniet het vertrouwen van een brede en trouwe klantenkring, waaronder naast architecten ook bouwpromotoren, openbare instellingen, OCMW’s en gemeentebesturen. Gedelegeerd bestuurder ir. Harry De Smet: “Dat we alles in het werk stellen om de kostprijs voor de totale uitvoering van een bouwproject zo laag mogelijk te houden zonder toegevingen aan kwaliteit en levensduur, is daar zeker niet vreemd aan. Economisch rekenen is het resultaat van een lange ervaring bij onze mensen, wat leidt tot doorzicht en optimale efficiëntie bij elke aanpak.”

Daarnaast is er het uitbouwen van een totale service: “Via vaste externe partners bieden we onze klanten ook veiligheidscoördinatie, EPB-verslaggeving en studiewerk voor technieken,” verduidelijkt ir. Harry De Smet. “Klanten stellen de bundeling van deze services erg op prijs.”
Zelf is hij tevens erkend als gerechtsexpert bij de Rechtbank van Koophandel.

Uitbreiding en verjonging
DS Engineering telt vandaag een 12-tal medewerkers met heel wat jaren ervaring. Het gaat zowel om ingenieurs als tekenaars en administratief ondersteunende krachten. De voortdurende groei en de grootschaligheid van de behandelde projecten leidt ook tot de vraag naar gedreven nieuwe medewerkers. “We bieden een boeiende en zeer afwisselende job, met steeds nieuwe projecten die vanaf het spreekwoordelijke blanco blad starten,” promoot ir. Harry De Smet.

Michaël De Smet studeerde af als burgerlijk bouwkundig ingenieur en treedt in de voetsporen van zijn vader om op termijn de continuïteit van het studiebureau te verzekeren. “Ook bij onze klanten, in het bijzonder de architectenbureaus, is een verjonging aan de gang,” stelt ir. Harry De Smet vast “en daar willen we graag op inspelen met jonge mensen aan onze zijde als contactpersoon.”

Voor DS Engineering moet bouwen een aangename ervaring zijn voor alle betrokken partijen. “Elk project is een traject van intens samenwerken dat we samen afleggen,” besluit ir. Harry De Smet.

logo DS Engineering_rgb_110Lange Leemstraat 372 – 2018 Antwerpen – T 03 641 63 00 – info@ds-engineering.bewww.ds-engineering.be